Hlavní obsah

Chceme být černým koněm extraligy, říká Vlasák po skvělém rozjezdu Plzně

Litoměřice

Sportovní manažer a asistent trenéra plzeňských hokejistů Tomáš Vlasák má v úvodu sezóny napilno. Z manažerské pozice sleduje i hráče Škodovky, kteří jsou na hostování v jiných klubech, a zároveň se podílí na trenérském vedení úspěšného áčka v extralize. Během nabitého programu v nejvyšší soutěži si našel čas i na prvoligový hokej v Litoměřicích. A současně ho těší vynikající start Škodovky v extraligových bojích, „Rádi bychom byli černým koněm soutěže,“ řekl Vlasák v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Tomáš Vlasák.

Článek

Nejprve je na místě otázka, co vás přivedlo do Litoměřic?

V místním týmu máme z Plzně dva hráče Kantnera a Matěje Chalupu. Potenciálně připadají v úvahu i pro reprezentační dvacítku, ale sledujeme je i s ohledem na jejich případné zapojení do plzeňského mužstva. V první lize dostávají příležitost a jistě touží i po extralize. Ale musí si ji zasloužit. Chalupův bratr už hraje v Chomutově, takže vidina extraligy je lákává pro každého mladého hráče.

Když zůstaneme u plzeňského áčka, co říkáte na novou útočnou letku Mertl, Gulaš, Petr Straka?

Nevím, jestli jim někdo přiřkl toto označení, ale zatím se klukům daří. Výkony jsou podle představ.

Na druhou stranu ale před sezónou odešli Lev do Vítkovic a Tomáš Svoboda do Komety Brno.

Jakub Lev byl v Plzni dlouho a chtěl změnu, což je ve sportu logické. Dívali jsme se po náhradách a na jeho místo jsme přivedli Denise Kindla, který se zatím jeví velice dobře. Myslím, že i s příchody zmíněné elitní útočné trojice jsme dost posílili a snad to bude fungovat.

A co brankářský post?

Matěj Machovský odešel, chtěl zkusit štěstí v Americe. Proto jsme se poohlédli po kvalitním nástupci a tuhle roli plní Miroslav Svoboda velice dobře. Na větší hodnocení bude čas.

Vnímáte prognózy, že Plzeň by mohla hodně zatápět favoritům?

Rádi bychom byli černým koněm soutěže a patřili do širší špičky. Musíme si ale počkat až na další kola.

Co soudíte o dosavadním rozjezdu extraligy? Projeví se obecně odchody mnohých hráčů do zámoří a do KHL, nebo se objeví noví střelečtí tahouni?

Ti nejlepší se chtějí podívat ven, tak to prostě v hokeji chodí. A pro extraligu je škoda každého dobrého hokejisty, který ji opustí a jde za lepším. Na mladých je, aby se zapracovali, a i trenéři všech týmů věří, že někteří další vyskočí a vezmou to za bývalé opory. Kluci by však měli potvrzovat vzestup po celou sezónu, a ne zazářit jen v několika zápasech. Těžko ale takhle narychlo odhadovat, kdo se výrazně prosadí. Necháme se překvapit.

Reklama

Související témata: