Hlavní obsah

Nesmíme hrát až od desáté minuty, zlobil se vítkovický Tybor

Třinec

První letošní ocelářské derby vyhráli hokejisté Třince 3:2. Ke třetímu vítězství v sezóně dokráčeli především díky dvěma využitým přesilovým hrám. Vítkovické nadějě držel především bývalý hráč Třince Radoslav Tybor, který mohl k úvodnímu gólu Vítkovic přidat ve třetí dvacetiminutovce i vyrovnání. V samostatném úniku však trefil jenom třineckého gólmana Hrubce. „Je to škoda, protože po nepovedené první třetině jsme hru srovnali a v závěru byli i lepší,“ řekl Tybor.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Otřesený Radoslav Tybor z Vítkovic při utkání v Třinci.

Článek

Nástup do zápasu jste nezachytili a tři vyloučení jste odnesli dvougólovým mankem, proč?

První třetina opravdu nebyla z naší strany dobrá a Třinec se těmi přesilovkami dostal na koně. Každý sám se musí na ten zápas připravit tak, abychom ho zachytili od první minuty a nezačali hrát až v desáté minutě, kdy prohráváme 0:2.

Nakonec jste měli minimálně bod nadosah. Mrzí ta porážky o to více, když je tak těsná?

Přes přestávku jsme si řekli, že nemáme co ztratit a pustíme se do toho. Dokázali jsme dát i gól, ale pak přišlo další zbytečné vyloučení a místo toho, abychom šli do tlaku, tak šel Třinec do dvougólového vedení. Od poloviny zápasu jsme jim byli více než vyrovnaným soupeřem a alespoň bod jsme si zasloužili. Když prohrát, tak po takovém výkonu. Odmakali jsme to, i když nám to nakonec není nic platné a odjíždíme s prázdnýma rukama. Mohli jsme nějaké body mít, bohužel jsem nedal nájezd.

Co jste udělal v té situaci špatně?

Střela mi nesedla. Chtěl jsem to dát nad beton, ale nepodařilo se mi to více zvednout. Je to škoda, protože po nepovedené první třetině jsme hru srovnali a v závěru byli i lepší. Odjíždíme s prázdnou, ale nemusíme se za výkon stydět.

Byl náskok Třince po první třetině rozhodující?

Myslím, že ne, protože jsme se dokázali do zápasu vrátit. Ve třetí třetině jsme byli lepší a měli v ní dost šancí na vyrovnání. Musíme se z toho ponaučit, nehrabat se v tom, protože v neděli nás čeká další zápas.

Třinec využil dvě přesilové hry, vy jednu. Chyběl vám právě ten gól ve druhé přesilovce pěti proti třem?

Přesilovky rozhodují a my se v tomhle ohledu nemůžeme na nic vymlouvat. Měli jsme dvakrát výhodu pěti proti třem, jeli jsme trestné střílení. Ale když v těchto situací nedáme gól, nemůžeme vyhrát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.