Hlavní obsah

Pardubice získaly dalšího obránce, přichází Hunkes

Pardubice

Pardubice získaly v rychlém sledu druhého obránce, který by měl týmu pomoct k lepším výsledkům v hokejové extralize. Dynamo angažovalo Jiřího Hunkese, jenž s klubem podepsal smlouvu na měsíc. Ve středu Východočeši získali i Tomáše Mojžíše, který přišel na hostování z Liberce.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Jiří Hunkes.

Článek

"Jirka po návratu z Německa čeká na zahraniční angažmá, zatím jsme se domluvili na měsíčním hostování. Očekáváme od něj zvýšení konkurence v obraně s tím, že podpoří i náš útok. Jirka se u nás rozehraje, uvidíme, jak se situace vyvine, zda se domluvíme na dalším pokračování," uvedl předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Třiatřicetiletý Hunkes působil v uplynulých dvou letech ve Schwenningeru, v minulosti hrál i za Togliatti, Lev Praha, Raumu nebo Lahti. V extralize odehrál přes 400 zápasů za Třinec, Liberec nebo Spartu.

"Jirka je zkušený obránce, jeho angažováním reagujeme na úvod sezony, který není výsledkově povedený, přestože herně to třeba nevypadá úplně špatně. Čekali jsme více bodů a my potřebujeme jednat," řekl Salfický. Pardubice jsou po pěti kolech se ziskem tří bodů předposlední s bilancí jedné výhry a čtyř porážek.

Hunkes nastoupí stejně jako Mojžíš poprvé v pardubickém dresu v pátečním domácím zápase proti Dukle Jihlava. "V Pardubicích to znám, často jsem tu hrál jako soupeř. Mé dojmy jsou pozitivní - těším se na páteční utkání s Jihlavou. Všichni chceme Dynamo zvednout hlavně bodově, rád týmu pomohu, aby se to podařilo," řekl Hunkes.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice