Hlavní obsah

Zkouška ohněm, Sparta jede do Brna. Zase nenávistná atmosféra, tuší sparťan

Praha

Byla to hodně studená vlna, kterou byli hokejisté Sparty spláchnuti. Psal se březen 2017 a klub z Prahy hrál čtvrtfinále play off proti Brnu. Dva velcí rivalové proti sobě. Výsledek byl ale jasný, drtivý - 4:0 na zápasy. Velká výhra a postup do semifinále pro moravské mužstvo. Na druhé straně výprask. Kometa nakonec za měsíc slavila po 51 letech ligový titul. V úterý přichází po půl roce další souboj těchto týmů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Sparty z gólu. Užijí si ji i v Brně?

Článek

V posledním play off měla Sparta výhodu prvních dvou utkání doma, padla dvakrát 2:3, jednou v prodloužení. V Brně nezvládla také žádné utkání (3:4 a 1:4) a bylo rozhodnuto  Jak dopadne dohrávka šestého kola v sezóně 2017/2018?

„Brno je pro nás asi nejvíce nepříjemný soupeř, je to mužstvo, které nás v poslední době často poráží. Hlavně v play off nás vyřadili třikrát po sobě, je to asi nejtěžší protivník, kterého bychom mohli mít," nechal se slyšet pro klubový web útočník Jaroslav Hlinka, který v Brně odehraje 800 zápas v domácí nejvyšší soutěži.

Pokud nebude v Brně vyprodáno, půjde o překvapení. Rivalita mezi fanoušky, ale také hráči. Své si prožije i Michal Barinka, který před pár dny rozvázal se Spartou smlouvu a nyní patří Brnu.

Každý se chce na Spartu vytáhnout

„Brno je hokejové město, atmosféra na zápasech je neskutečná. Tohle nemají nikde jinde v republice, možná ani v Evropě. Napadá mě snad jen Bern. Nikde jinde ale podobnou atmosféru nezažijete," řekl po podpisu smlouvy zkušený obránce. On si bude atmosféru večer užívat, bude doma. Sparťani budou mít patrně jiné pocity.

„Zase to bude nenávistná atmosféra, to je jasné. Ale my jsme na to zvyklí. Kamkoliv přijedeme, tak se na nás chce každý vytáhnout a přijde i víc lidí, vždycky je bouřlivá atmosféra. Budeme makat stejně jako v neděli a rvát se jeden za druhého, odvezeme si body i z Brna," má jasnou představu útočník Jiří Černoch.

Zápas začíná v 17:30 a můžete ho sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Kdo vyhraje dohrávku 6. kola?
Kometa Brno
71,6 %
Sparta Praha
28,4 %
Celkem hlasovalo 1512 čtenářů.

Reklama

Související témata: