Hlavní obsah

Dočekalovi to pálí, proti Spartě rozhodl o výhře Komety stehnem

Brno

Hokejistům Sparty se nepovedla na brněnském ledě odveta za čtvrtfinálové vyřazení v play off v minulém extraligovém ročníku. V prvním vzájemném utkání odvěkých rivalů v nové sezóně prohráli s Kometou 1:2, přestože vstřelili vedoucí gól. Obhájci titulu poskočili po dohrávce 6. kola v tabulce nejvyšší soutěže na čtvrté místo.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský útočník Martin Dočekal (vlevo) a forvard Sparty Dominik Uher.

Článek
Fotogalerie

Vítěznou branku Brňanů vstřelil šest minut před koncem útočník Martin Dočekal. „Byla šťastná, puk se mi po Gulašiho přihrávce odrazil do sítě od stehna," líčí. Hodně důležitý byl podle něj také gól Komety na 1:1, který dala pouhé čtyři desetiny vteřiny před druhou přestávkou. „Zvedl nás. Do té doby Pražané dobře zavírali střední pásmo, avšak po vyrovnání jsme už hráli v závěrečné třetině mnohem jednodušeji. I díky skvěle povzbuzujícím divákům se nám nakonec povedlo urvat cenné vítězství," libuje si Dočekal, který se v posledních dvou utkáních trefil třikrát. „Asi je to i zásluha Leoše Čermáka, který se po zranění vrátil do sestavy. Kéž by mně to takhle padalo dál," přeje si.

Druhý triumf v brněnském dresu slavil i nedávný sparťan Michal Barinka. „Bylo to pro mě samozřejmě mimořádně pikantní utkání. Jsem teď hráčem Komety, a tak mám velkou radost, že to takhle dopadlo," říká zkušený bek, o něhož pražský klub už nestál. Parťáka z obranné dvojice Ondřeje Němce pochválil za tvrdou střelu, díky níž srovnal v úplném závěru druhé třetiny sparťanský náskok. „Trefil to do horního růžku parádně," vysekl mu poklonu.

Nedvěd: Srazila nás hrubá individuální chyba!

Finský brankář Sparty Sami Aittokallio si postěžoval, že puk neviděl. „Ale měli jsme pořád dost času utkání rozhodnout. Jenže jsme ke konci naopak smolně inkasovali. Dočekalův gól byl hodně šťastný," lituje.

Sparťanský asistent Jaroslav Nedvěd si posteskl, že jeho mužstvo nenavázalo na předchozí venkovní triumf v Hradci Králové. „Čtyřicet minut kluci pracovali perfektně, ale těsně před druhou sirénou nás srazila hrubá individuální chyba, kterou Kometa potrestala vyrovnáním na 1:1. V poslední části to byl boj kdo s koho, Brňané byli nakonec šťastnější," konstatuje zklamaný Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice