Hlavní obsah

Z brejků ukončili třineckou domácí sérii. Proti nim jinak hrát nejde, vysvětloval olomoucký Laš

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Ani tři body obránce Vladimíra Rotha nepomohly Třinci k výhře nad Olomoucí. Hanáci zničili doma doposud suverénní Oceláře z brejků. V řádné hrací době uspěli ve dvou případech, jasně dominovali i v samostatných nájezdech. Olomoučtí hokejisté v nich uspěli třikrát a brali dva body za vítězství 4:3. Domácí v nájezdech nevyzráli na Konráda ani jednou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Olomoučtí útočníci Jan Eberle (vlevo) a Roman Vlach se radují z branky proti Třinci.

Článek

„Evidentně se rozhodli vsadit na brejky, a to jim vyšlo. Musím ale uznat, že je zvládli perfektně a dali i pěkné góly," nebál se pochválit soupeře třinecký brankář Šimon Hrubec.

Jemu ale naopak souboje jeden na jednoho tentokrát nešly. „Možná byl trochu studený, protože jsme ho ve hře ani moc nezaměstnali. Asi to pro něj nebylo nic příjemného, navíc se nám to povedlo dobře trefit," komentoval autor vedoucího gólu Olomouce Marek Laš. „S Třincem to moc jinak ani nejde než hrát na brejky. Jsou hodně šikovní na puku, hrají ofenzivně, takže protiútoky je jedna z cest, jak proti nim uspět," pokračoval Laš.

Uklidňující náskok nepřicházel

Třinec nad Olomoucí zásluhou střel obránce Rotha dvakrát vedl, nedařilo se mu ale získat uklidňující náskok. Nedařilo se mu tentokrát ani v přesilových hrách. Pětiminutovou při vyloučení Strapáče sice využil, ale až poté, co šli v hosté v téže nevýhodě Lašem do vedení. „V přesilovkách jsme se vyloženě trápili. Chtěli jsme to zlomil a v jednu chvíli už to vypadalo, že je meleme, ale nenapadalo nám to tam. Neměli jsme takovou tu lehkost," přiblížil Roth.

Hodně diskusí vzbudil gól Olomouce na 2:2. Po váhání Linharta poslal puk do sítě Kanaďan Sundher, do branky ale vjeli zároveň oba hráči. Sudí branku uznal až po konzultaci s videorozhodčím. „Nevěděl jsem, jestli puk přešel brankovou čáru. Šlo tam docela o zdraví, tak jsem měl starosti především s tím, abych to přestál," netušil třinecký brankář Hrubec, zda bylo rozhodnutí rozhodčích správné.

Gól? Asi správně posouzené

Sudí nejprve situaci jako brankovou neposoudil. Po naléhání kapitána Vyrůbalíka, ale verdikt změnil. „Přišlo mi, že si byl sudí docela jistý, že gól platit neměl. Náš kapitán to ale šel reklamovat, a to je potřeba, obzvláště když víme, že jsme v právu. I na kostce pak bylo vidět, že puk přešel brankovou čáru dříve, než byla branka posunutá. Takže asi správně posouzené," řekl olomoucký Laš.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice