Hlavní obsah

Naše hra už vypadá lépe, kvitoval Koukal výhru Hradce

Chomutov

Hokejisté Hradce Králové si v desátém kole extraligy odvezli tři body z Chomutova, když o vítězství 3:2 rozhodli ve třetí třetině. A hráči Mountfieldu zároveň naznačili, že se po rozpačitém začátku sezóny přece jen zlepšují. Momentálně jsou na šestém místě tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Koukal z Hradce.

Článek

„Měli jsme dobrý pohyb. Obě mužstva vycházela z pozorné obrany a moc šancí v první části nepřišlo. Na každé straně byla jen jedna gólovka, přičemž branky začaly padat až ve druhé třetině," připomněl královehradecký trenér Václav Sýkora průběh zápasu. „Klíčové bylo, že jsme se v úvodu třetího dějství dostali do vedení na 2:1 a přidali jsme i třetí gól. Chomutov se nevzdal, a nakonec to až do konce byl dramatický souboj. A jsme rádi, že se nám koncentrovaným výkonem a nasazením povedlo uhájit vítězství," oddechl si Sýkora.

Vítěznou branku Hradce Králové vstřelil Petr Koukal, jenž si také cenil bojovného projevu mužstva. „Odehráli jsme dobrý zápas. Pomohl nám gól v přesilovce pěti proti třem. Škoda jen oslabení, kdy soupeř snížil na 2:3 z jeho pohledu. Konec mohl být klidnější, ale je pozitivní, že naše hra už celkově vypadala lépe než předtím," mínil zkušený útočník.

Nad tím, jestli do hradecké kabiny a na hokejky hráčů už přichází dosud chybějící jistota, nechtěl polemizovat. „Věříme, že ano. S každým vyhraným zápasem je pohoda lepší, ale už v neděli hrajeme s Vítkovicemi. A zase čekáme těžké utkání," podotkl Koukal, že není na místě přehnané nadšení.

Hradečtí dohánějí manko ze úvodní fáze sezóny. „Začátek extraligy se nám moc nepovedl. Naštěstí jsme nezpanikařili a v poslední době jsme uhráli nějaké body," uvažoval protřelý forvard.

Chomutovští hokejisté se i přes prohru drží v popředí tabulky. „Další domácí porážka nás ale mrzí," litoval nezdaru útočník Vladimír Růžička mladší. „Ale nemůžeme z toho dělat velké závěry. Musíme se připravit na dalekou cestu i zápas v Třinci, kde hrajeme už v neděli odpoledne. A pojedeme tam vyhrát, abychom odčinili páteční výsledek a navázali na přechozích pět úspěchů na cizím ledě," dodal jeden z nejproduktivnějších hráčů Pirátů v sezóně.

Reklama

Související témata: