Hlavní obsah

Těším se na fanoušky v Bernu, hledí Bednář k odvetě v Lize mistrů

Chomutov

Herní projev hokejistů Hradce Králové v extralize dostává příznivější tvář oproti tomu, jak se tým trápil na začátku sezóny. Potvrzuje to i nejzkušenější hráč mužstva Jaroslav Bednář, jenž patřil k oporám Mountfieldu i při vítězném duelu v Chomutově. „Už je to z naší strany hokejovější, snad se výkon zvedá,“ uvažoval Bednář po skalpu Pirátů na jejich ledě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Bednář z Hradce Králové.

Článek

V čem vidíte hlavní posun ve hře svého týmu?

Hlavně mi přijde, že jsme změnili styl a že jsme začali více držet puk. Už ho tolik neodpalujeme a celkově je to lepší. Dostáváme se do šancí a dáme nějaké branky. V defenzivě to máme v pořádku. Vepředu to ještě stoprocentně neklape, jak by mělo, ale tři góly do sítě Chomutova jsou zlaté.

A našel byste i další proměnu?

Ve většině zápasů jsme zpočátku prohrávali a museli dotahovat jednogólové manko. Jsem spokojený, že v Chomutově to bylo obráceně a uhájili jsme těsný náskok 3:2.

Jsou pro vás duely proti Pirátům v Chomutově něčím specifické?

Vím, co tady hraje za hokejisty. S řadou chomutovských kluků jsem byl několik sezón v pražské Slavii.

Už v neděli vás čeká domácí zápas s Vítkovicemi.

Předpokládám, že to bude agresivní hokej. Můžeme počítat s hodně kontaktním a pohyblivým herním způsobem obou soupeřů. Budeme muset hýbat nohama a bruslit.

Chystáte se i na úterní poslední kolo základní skupiny Ligy mistrů ve švýcarském Bernu?

Těším se na tamní fanoušky. Chodí tam dvacet tisíc lidí na hokej, ale nevím, kolik jich přijde na nás. Jsou úžasní, vždycky se mi před nimi hrálo výborně. Bereme to tak, jak to je a asi v Bernu musíme vyhrát, abychom postoupili.

Co náročný program v kombinaci extraligy a Ligy mistrů?

V neděli liga, o dva dny později evropská soutěž v zahraničí. Na to se nemůžeme vymlouvat.

Reklama