Hlavní obsah

Liberec získal zvučnou posilu, přichází nejproduktivnější cizinec minulé sezóny extraligy

Praha
Aktualizováno

Hokejový Liberec se rozhodl zareagovat na dlouhodobější zranění útočníka Mária Bližňáka a do konce sezóny podepsal smlouvu s Tylerem Redenbachem. Třiatřicetiletý kanadský centr se tak po krátké pauze vrací do extraligy, v níž poslední dvě sezóny nastupoval za Pardubice a rovněž hostoval v Třinci.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tyler Redenbach skóruje ještě v dresu Pardubic. Nyní si podobné kousky slibují od kanadského útočníka v Liberci.

Článek

„Hráče podobného typu jako Bližňák se nám nedařilo nahradit někým z širšího kádru. Tyler je čistokrevný centr, silný na vhazování a nebezpečný v přesilových hrách," uvedl pro oficiální stránky Bílých Tygrů jejich trenér a rovněž sportovní ředitel Filip Pešán.

Redenbach během dvou sezón strávených v české extralize odehrál dohromady 94 zápasů s bilancí 23 gólů a 43 asistencí a v minulém ročníku se stal nejproduktivnějším cizincem extraligy. Ten aktuální začal ve finské Tappaře Tampere, v deseti duelech zaznamenal jednu branku.

Premiéru za Liberec by si měl odbýt už v pátek na ledě Plzně. Redenbach měl sice ještě z minulé sezóny zastavenou činnost, jelikož neuhradil pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu za nafilmovaný pád. Dnes tak ale učinil, takže předseda disciplinární komise Karel Holý hráči s okamžitou platností činnost uvolnil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec