Hlavní obsah

Kometa padla na ledě posledního, Plzeň ale do vedení nepustila! Mountfield rozstřílel Pardubice

Praha
Aktualizováno

Ještě sedm minut před koncem základní hrací doby prohrávali hokejisté Komety Brno v Litvínově 0:3, ale manko ještě dokázali smazat! Prohráli pak sice s posledním týmem 3:4 po samostatných nájezdech, ale díky ukořistěnému bodu si i po 13. kole Tipsport extraligy, jež uzavřelo úvodní čtvrtinu soutěže, udrželi vedoucí pozici. Jejich nejbližší pronásledovatel z Plzně totiž naopak ve Zlíně třígólové vedení ztratil a po výhře 5:4 po samostatných nájezdech ztrácí na úřadující mistry právě onen bod.

Foto: David Taneček, ČTK

Blaž Gregorc (vlevo) a Jaroslav Bednář z Hradce Králové oslavují gól ve východočeském derby s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

V dalších nedělních zápasech zdolala Olomouc Jihlavu 3:0, ve východočeském derby rozstřílel Hradec Králové rivala z Pardubic 6:0, Sparta udolala Chomutov 3:2, Liberec Vítkovice 2:1 a Mladá Boleslav podlehla Třinci 2:3.

Kometa v souboji prvního s posledním dlouho tahala za kratší konec, ale Litvínov nakonec třígólové vedení neudržel. Veterán Leoš Čermák v přesilovce 23 sekund před koncem vyrovnal na 3:3 a zajistil Brňanům potřebný bod, který je udržel v čele tabulky. Litvínov pak v nájezdech uťal sérii devíti porážek a naopak ukončil šňůru sedmi výher soupeře.

Zápas jako na houpačce prožila také Plzeň. Ve Zlíně vedla v prostřední části hry už 4:1 po dvou trefách Tomáše Mertla, střelec Dominik Kubalík přispěl 14. gólem v sezóně. Berani ale nehodili flintu do žita, dvě branky vstřelil kapitán týmu Ondřej Veselý a šlo se do prodloužení a následně do nájezdů. V nich Mertl zkompletoval hattrick a rozhodl o výhře Indiánů.

Východočeské derby skončilo drtivým vítězstvím Mountfieldu, jenž si připsal už pátou výhru v řadě. Skóre otevřel expardubický slovinský zadák Gregorc a jeho gól se nakonec ukázal jako vítězný, ačkoli Hradec pokořil brankáře Kloučka ještě pětkrát. Domácí Patrik Rybár totiž neinkasoval a čisté konto udržel už ve třetím utkání v řadě! Jeho neprůstřelnost trvá už více než 190 minut.

Sparta otočila duel s Piráty

Ani dvě trefy kapitána týmu Michala Vondrky nestačily Chomutovu byť jen k bodu z ledu Sparty. Domácí dvakrát zlikvidovali vedení severočeského soupeře a v závěrečné třetině strhl výhru na jejich stranu Smejkal. Pražané, stejně jako v pátek Mladou Boleslav, nakonec i díky výtečnému brankáři Honzíkovi přetlačili Piráty 3:2 a vydřeli třetí tříbodovou výhru za sebou.

Tápající Liberec v souboji s Vítkovicemi už nutně potřeboval bodovat, aby se odrazil z předposlední pozice, kam se propadl po pátečním výprasku v Plzni. A povedlo se! Úřadující vicemistři nakonec před svými fanoušky soupeře udolali 2:1, všechny góly padly v přesilových hrách. Liberec vyhrál teprve podruhé z posledních sedmi zápasů, o jeho výhře rozhodl v 58. minutě Bulíř.

Třinec sice v předchozích čtyřech zápasech v Mladé Boleslavi vyválčil pouhý jeden bod, tentokrát ale nepříznivou bilanci vylepšil. Adamský, Cienciala a Irgl vybudovali Ocelářům třígólový náskok, který už domácí stačili jen snížit na 2:3, vyrovnat se jim však už nepodařilo.

Olomouc si v souboji s jihlavskou Duklou schovala všechny tři trefy na druhou polovinu utkání. Čisté konto vychytal díky 20 úspěšným zákrokům gólman Branislav Konrád, Dukla venku ještě nevyhrála.

Hokejová Tipsport extraliga - 13. kolo:
Sparta - Chomutov 3:2
Branky: 6. Uher, 32. Reichenberg, 53. Smejkal - 5. a 24. Vondrka
Liberec - Vítkovice 2:1
Branky: 17. Bakoš, 58. Bulíř - 41. Lev
Olomouc - Jihlava 3:0
Branky: 33. V. Burian, 37. Eberle, 49. J. Knotek
Zlín - Plzeň 4:5 po samostatných nájezdech
Branky: 20. a 40. Veselý, 55. Fryšara, 60. D. Šťastný - 11., 36. a rozhodující sam. nájezd Mertl, 28. Hollweg, 35. D. Kubalík
Hradec Králové - Pardubice 6:0
Branky: 22. a 30. Bednář, 18. Gregorc, 25. Köhler, 46. Vopelka, 57. Jarůšek
Litvínov - Brno 4:3 po samostatných nájezdech
Branka: 11. F. Lukeš, 48. Sörvik, 52. Nejezchleb, rozh. sam. nájezd L. Válek - 54. Bartejs, 58. Vincour, 60. L. Čermák
Mladá Boleslav - Třinec 2:3
Branky: 43. Klepiš, 50. Knot - 2. Adamský, 33. Cienciala, 36. Irgl

Reklama