Hlavní obsah

Vyloučený Kubalík sledoval porážku Plzně. Celé jsem to pokazil, litoval

Třinec

Dvakrát hokejisté v Plzně v Třinci vedli, přesto odešli z ledu poražení. V prodloužení neuhlídali v oslabení před brankou Tomáše Marcinka, který 43 vteřin před koncem rozhodl o výhře Třince 3:2 v prodloužení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský ostrostřelec Dominik Kubalík (vlevo) v souboji

Článek

Slovenský útočník dal v prvních sedmi zápasech sedm gólů, na osmý čekal měsíc. „Vnímal jsem, že mi to už nějak nejde, ale body jsme sbírali, a když jsou výhry, tak je mi to jedno," pousmál se Marcinko.

Kromě něj do osudu utkání výrazně promluvil také plzeňský Dominik Kubalík. Nejprve v první třetině svým patnáctým gólem v sezóně otevřel skóre, v závěru třetí části ale spálil obrovskou šanci a v prodloužení jen z trestné lavice sledoval, jak jeho tým potřetí inkasuje. „Celé jsem to pokazil. Nevím, šel jsem tam jako pokaždé, snažil jsem se postrčit hráče a možná to bylo moc. Bylo to zbytečné vyloučení. Oni mají přesilovky dobré a taky v ní rozhodli," litoval aktuálně nejlepší extraligový střelec.

Úplně smutní ale plzeňští hokejisté být nemusejí. Z Třince si sice odvezli porážku, ale protože byla v prodloužení, natáhli sérii utkání, ve kterých dokázali bodovat, na třináct. „Každý bod je pro nás hodně důležitý. Jsem rád, že je sbíráme a nemáme zápasy s nulou. Ale hráli jsme přes minutu pět na tři a tam jsme měli rozhodnout a mít klidně všechny tři," přemítal Kubalík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec