Hlavní obsah

Plzeň si spravila chuť proti Spartě a vede extraligu! Vítkovice ovládly derby

roj, likSport.cz
Aktualizováno

Plzeňští hokejisté se vyšvihli do čela extraligy. Díky vítězství v předehrávce 18. kola na ledě Sparty 2:0 se dostali o bod před Brno a Třinec. Oceláři totiž možnost posunout se do čela nevyužili, protože doma ve druhém úterním duelu prohráli derby s Vítkovicemi v rámci předehrávky 30. kola 3:4.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Sparty Praha Sami Aittokallio při zákroku proti plzeňskému Petru Strakovi. Střela se nakonec zakutálela do branky.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští hokejisté si proti Spartě dokonale spravili chuť po nedělním výprasku od Olomouce a ukončili sérii tří porážek. Sparta, která se před utkáním kvůli neuspokojivým výkonům rozloučila s Peterem Zámorským a svého kapitána Jaroslava Hlinku poslala na individuální přípravu, se doma před téměř 10 tisíci diváky střelecky neprosadila.

Škoda už po první třetině vedla díky dělovce Schleisse a nešťastné teči Strakovy střely Formanem o dvě branky a náskok si už díky precizní obraně pohlídala. Pražané vyšli bodově naprázdno podruhé v řadě, s Plzní padli potřetí za sebou.

Vítkovice vyhrály v Třinci po třech letech

Z dramatického derby vytěžily Vítkovice výhru na ledě Třince po dlouhých třech letech. O triumfu rozhodl sedm minut před koncem bývalý obránce Ocelářů Jan Výtisk. Domácím nepomohly k bodům ani dva góly Milana Doudery. Ten se postaral o málo vídaný kousek, když skóroval dokonce při hře v oslabení tří proti pěti.

Odveta je na programu již v pátek, kdy si to oba soupeři rozdají ve vítkovické Ostravar aréně v rámci sedmnáctého kola.

Hokejová Tipsport extraliga:
Předehrávka 18. kola
Sparta - Plzeň 0:2
Branka: 10. Schleiss, 17. Straka
Předehrávka 30. kola
Třinec - Vítkovice 3:4
Branky: 5. Doudera, 11. Dravecký, 21. Doudera - 4. Roman, 12. Trška, 26. Květoň, 53. Výtisk

Reklama

Související témata: