Hlavní obsah

Měli jsme šílenou energii, nadchlo plzeňského brankáře. A kuriozita? Straka ji zhlédl až na kostce

Praha

Podal bezchybný výkon a výraznou měrou pomohl plzeňským hokejistům přerušit v extralize třízápasovou sérii porážek na cizím ledě. „V úvodu jsme měli šílenou energii v soubojích a bruslení. Tak, jak jsme začali soutěž, jsme vstoupili i do utkání na Spartě," liboval si brankář Škody Miroslav Svoboda po úterní výhře 2:0.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Plzeňská radost na ledě Sparty.

Článek

Dvaadvacetiletý gólman udržel v prologu 18. kola druhé čisté konto v sezóně, když lapil všech jednadvacet střel. „Čím méně práce, tím pro mě líp. Přistoupili jsme k zápasu fakt dobře. Jsem rád, že se nám to podařilo ubránit," pochvaloval si vsetínský odchovanec, jenž minule v Olomouci hned pětkrát lovil puk ze sítě.

„V poslední době se mi moc nedařilo. Myslím si, že jsem se trochu nechal uspat soutěží. Těch zápasů bylo opravdu hodně a chyběla mi energie. Díval jsem se v pondělí na nějaké sestřihy v televizi z Litvínova a tam jsem ji měl. Potom tam byl sestřih s Olomoucí a byl jsem tam trapný, až mi z toho bylo smutno. Chtěl jsem to na Spartě změnit a jsem rád, že jsem se od začátku cítil líp," utrousil Svoboda.

Západočechům vyšla náramně úvodní dvacetiminutovka, v níž si vypracovali klíčový dvougólový náskok, který si poté pečlivě strážili. „Soupeři jsme odskočili, ale od druhé třetiny domácí zlepšili pohyb a my se de facto jen bránili," uznal plzeňský trenér Ladislav Čihák.

Straka: Můj gól byl obrovské štěstí

„Spartě utekl začátek, pak nám ale dělala problémy. My jsme navíc zbytečně ztráceli puky ve středním pásmu. Kdybychom narazili na tým, který je rozjetý a na vlně, tak by nějakou z příležitostí využil," myslí si útočník Petr Straka, který v závěru prvního dějství zaznamenal důležitou druhou trefu, ktera byla velmi kuriózní.

Finský brankář Sami Aittokallio nezkrotil jeho střelu a puk potulující se těsně před ním nešťastně srazil za jeho záda Miroslav Forman. „Já to viděl až potom na kostce. Mates Chalupa mi celou dobu říkal, že to byl můj gól a že si to tam obránce hodil sám. Bylo to obrovské štěstí. Já šel do šance s tím, že mu to dám do víka nad lapačku," culil se Straka, jenž slavil pátý zásah v probíhajícím ročníku. „Možností jsem měl letos hodně a na ten poměr jsem branek vstřelil málo. Tenhle gól ale beru všemi deseti, navíc nám pomohl k vítězství," řekl.

Plzeň tak po čtyřech duelech opět naplno bodovala. „Chtěli jsme to zlomit. Řekli si, že se vrátíme k tomu, co nám přineslo úspěch a vyšlo to. Je to i s nulou z venku, což je pro nás strašně pěkné. Jak se všude říká, že neumíme moc bránit, tak jsem zvědavý, co se bude říkat teď," usmíval se Straka.

Reklama

Související témata: