Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 0:3Hradec Králové vynuloval Třinec, Rybár má čtvrtou nulu

Třinec

Třinečtí hokejisté podlehli doma v 18. extraligovém kole Hradci Králové 0:3. Vítězný gól zápasu vstřelil ve 34. minutě v přesilové hře Richard Jarůšek. Nápor Ocelářů přibrzdil ve třetí třetině druhým gólem Petr Koukal a v závěru přidal definitivní pojistku Rudolf Červený. Brankář Patrik Rybár si připsal čtvrtou nulu v sezóně.

Článek

Úvodní třetina skončila bez gólů, nicméně Oceláři měli více šancí, aby otevřeli skóre. Po Irglovém pokusu zazvonila branková konstrukce, poté se Svačina i Hrňa ocitli sami před Rybárem, ale na hostujícího gólmana nevyzráli. Třinec promarnil i 62 sekund výhody pěti proti třem, na jejímž konci nechal velmi aktivní Dravecký vyniknout Rybára. Do největší šance hostů, kteří se po pěkné kombinaci hostů dostal Jarůšek, ale trefil tyč.

Oceláři naložili i v prostřední části mizerně s čtyřminutovou přesilovou hrou, která postrádala nápad i střelbu. Jejich zmar podrthl kanonýr Růžička, který spoluhráče vyhnal dvakrát nepřesnou přihrávkou z útočného pásma. Naopak Hradec Králové potrestal hned první faul domácích. Strmeň ránu Kukumberga sice ztlumil lapačkou, ale odražený puk doklepl Jarůšek. Hradečtí skórovali po 104 minutách. V další přesilové hře Hradce hostů zastavil obětavým zákrokem Musil nebezpečnou střelu Kukumberga.

Východočeši zodpovědně drželi správné pozice a nepouštěli domácí dlouho ani do šancí. Přitom nespoléhali jen na brejky, měli fáze, ve kterých uzamkli soupeře. Domácí ožili až polovině třetí třetiny, se střelami Rotha i Marcinka si Rybár poradil. Další nápor Ocelářů otupil Koukal, který se parádně trefil z pravého kruhu pod horní tyč. V závěru narůstaly šance na straně hostů. Strmeň nejdříve vychytal Bednáře i Jarůška, ale v předposlední minutě ho ze sólového úniku překonal Červený. Mountfield se tak po dvou porážkách radoval z výhry.

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 34. Jarůšek (Kukumberg, Graňák), 53. Koukal (Červený), 59. Červený. Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Kis, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4025.
Strmeň - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Adámek, Linhart - M. Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Cienciala, Rákos - Hrňa, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Rybár - Cibulskis, Gregorc, Rosandič, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Vopelka - Bednář, Kukumberg, M. Látal - Cingel, Koukal, Červený - Jarůšek, Berger, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.