Hlavní obsah

Sparta s novým trenérem urvala bod na ledě mistra! V Olomouci rozhodl jediný gól

Praha
Aktualizováno

S koučem Františkem Výborným, který Spartu přivedl ke třem mistrovským titulům a na střídačku mužstva se vrátil po více než osmi letech, vybojovali Pražané cenný bod na ledě úřadujících šampiónů. V rámci 19. kola Tipsport extraligy se ale nakonec radovala Kometa po výhře 3:2 v prodloužení a bodově se dotáhla na vedoucí Plzeň, která duel s Mladou Boleslaví sehraje až 5. prosince. V dalších pátečních zápasech porazily Vítkovice Chomutov 4:2, Liberec zvítězil nad Třincem 5:3, Zlín veze tři body z Litvínova po vítězství 3:1, Pardubice otočily v závěru duel v Jihlavě (2:3 po sam. nájezdech) a Olomouc porazila Hradec Králové nejtěsnějším výsledkem 1:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

V akci Alexandre Mallet z Brna a brankář Sparty David Honzík.

Článek
Fotogalerie

Kometa v březnu vyřadila Spartu ve čtvrtfinále play off 4:0 na zápasy, její výhrou 2:1 skončilo i první měření sil v této sezóně. Pražané se ve vypjatém souboji tradičních rivalů ve vyprodané brněnské DRFG Areně statečně rvali, dvakrát srovnali náskok domácích, ale Kometě nakonec vystřelil bod navíc v prodloužení Jan Hruška. Extraligovou premiéru si ve 34 letech odbyl Zbyněk Michálek, defenzivní posila Pražanů z NHL.

Půltucet zápasů čekal Zlín na výhru za tři body, dočkal se až v pátek v Litvínově. Lví podíl na úspěchu Beranů měl skvělý brankář Libor Kašík, který pochytal 38 střel domácích a o čisté konto ho připravil až za stavu 0:3 v závěrečné třetině při přesilovce pět na tři Karel Kubát. Severočeši prohráli po třech výhrách za sebou a propadli se na poslední příčku extraligové tabulky.

Olomouc uťala černou sérii

Hradec nad Olomoucí vyhrál jedenáctkrát v řadě, ale tentokrát si Bednář a spol. vylámali zuby na slovenském brankáři Branislavu Konrádovi, jenž vychytal už pátou nulu v sezóně. Vítězný gól Hanáků vstřelil v závěrečné dvacetiminutovce gólmanův krajan Bruno Mráz. Souboj sousedů v tabulce mezi Vítkovicemi a hosty z Chomutova rozhodli domácí třemi trefami v prostřední části hry. Vítkovice jsou páté, Piráti prohráli venku popáté v řadě.

V prvním utkání Jihlavy s Pardubicemi v této sezóně padl tucet branek (5:7), tentokrát diváci viděli v normální hrací době jen třetinovou porci. Ale o drama bylo i tak postaráno! Východočeši vedli, Jihlavští po dvou gólech Josefa Skořepy v přesilovkách skóre otočili, ale hosté nesložili zbraně a 63 sekund před vypršením základní doby zásluhou trefy Marka Trončinského vybojovali prodloužení. Zápas dospěl až do nájezdů, v nichž byli hokejisté z města perníku úspěšnější.

Liberec se proti Třinci vytáhl a odrazil se ode dna tabulky. Tygři vyhráli doma počtvrté za sebou, odpor Ocelářů zlomili slepenými góly Lakatoše a Jelínka v průběhu druhé třetiny. Po nich domácí soupeři odskočili na 4:2 a výhru si už pohlídali.

Hokejová Tipsport extraliga - 19. kolo:
Litvínov - Zlín 1:3
Branky: 55. Kubát - 8. Honejsek, 18. Klhůfek, 33. Roberts Bukarts
Jihlava - Pardubice 2:3 po samostatných nájezdech
Branky: 35. a 51. J. Skořepa - 12. Rolinek, 59. Trončinský, rozh. sam. nájezd Tomášek
Vítkovice - Chomutov 4:2
Branky: 15. D. Květoň, 22. Lev, 27. Š. Stránský, 32. Kurovský  - 19. Sklenář, 52. J. Havel
Olomouc - Hradec Králové 1:0
Branka: 49. B. Mráz
Liberec - Třinec 5:3
Branky: 12. a 27. Lakatoš, 2. Bakoš, 29. Jelínek, 42. Stránský - 8. Doudera, 27. Mikulík, 51. Adámek
Brno - Sparta 3:2 v prodloužení
Branky: 6. Nečas, 26. H. Zohorna, 62. J. Hruška - 18. A. Kudrna, 35. Forman
Utkání Plzeň - Mladá Boleslav se hraje až 5. prosince.

Reklama