Hlavní obsah

Ševc se chystal na boj, ale hrát s Třincem nesměl. Takové chyby se u nás nesmějí dít, přiznal Pešán

Liberec

Na poslední chvíli se vyhnuli průšvihu. Kapitán Liberce Martin Ševc figuroval na soupisce pro utkání s Třincem, jenže nakonec se zkušený obránce na výhře 5:3 nepodílel a na ledě se neobjevil. Důvod? Nešlo o zranění na poslední chvíli, obránci Severočechů byl v předchozím utkání v Mladé Boleslavi udělen v aktuální sezóně již druhý osobní trest do konce utkání, což podle soutěžního řádu znamená pro následující duel automatickou stopku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Filip Pešán na střídačce Liberce (ilustrační foto).

Článek

„Martin Ševc měl dva větší tresty a bohužel chybou organizace jsme se tuto zprávu dozvěděli až těsně před zápasem, takže jsme reagovali v podstatě pár minut před začátkem," přiznal po cenné výhře liberecký trenér a sportovní ředitel Filip Pešán, jehož mužstvo si pak i bez zkušeného lídra obrany s Třincem poradilo a odlepilo se z posledního místa tabulky, naopak Oceláři po prohře 3:5 přepustili druhé místo brněnské Kometě.

„Jsou to chyby, které se v naší organizaci nesmějí dít, ale měl dva vyšší tresty, tudíž zápas stop," dodal Pešán, kterého výkon jeho mužstva potěšil.

„Už poslední dvě kola viselo vítězství za tři body na vlásku a jsem rád, že to teď dopadlo. V některých kritických chvílích, hlavně v závěru, nás podržel brankář Janus," pochválil gólmana, který Severočechy posílil v tomto týdnu.

„Byli jsme hladovější a trochu důraznější. Šestým hráčem na ledě bylo rozhodně domácí publikum, kterému bych poděkoval. Byť se s námi v závěru trochu strachovalo o výsledek, bylo fantastické," uzavřel Pešán, jehož tým poprvé v sezóně v extralize vstřelil více než čtyři branky za zápas.

Reklama

Související témata: