Hlavní obsah

Reprezentant Mertl sestřelil Dynamo. Góly jsou dárek pro syna, usmíval se

Pardubice

Na bitvu v Pardubicích se vyspal báječně a opět potvrdil, že mu letošní sezóna vychází. Útočník Tomáš Mertl režíroval plzeňskou výhru dvěma trefami v úvodní třetině, navíc si připsal ještě asistenci a v táboře hostů byl jedním z nejopěvovanějších mužů nedělní extraligové partie.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňští hokejisté (zleva) Ryan Hollweg, Michal Moravčík a Tomáš Mertl se radují z třetího gólu na ledě Pardubic.

Článek

„Nechtěli jsme nic zanedbat, protože jsme nehráli zápas devět dní. První třetina byla dobrá, ale pak jsme se možná trochu uspokojili. Přitom gól by soupeře mohl nakopnout. Naštěstí nás podržel Míra Svoboda," chválil Mertl dvaadvacetiletého brankáře, který lapil všech jednatřicet ran. Těšil se tak z třetího čistého konta v řadě a celkově čtvrtého v sezóně.

Hlavní hvězdou duelu se ale stal Mertl. Výborným výkonem oslavil narození syna Samuela, který přišel na svět před dvěma týdny. „Góly jsou pro něj takový dárek. Snažil jsem se o ně neúspěšně v předchozích dvou zápasech. Tentokrát už to vyšlo," culil se 31letý centr, jenž s manželkou Jitkou vychovává ještě pětiletou dceru Sofii a osmiletého syna Josefa.

Mertl, který má na kontě už čtrnáct gólů a deset nahrávek, působil na ledě svěžím dojmem. Radost mu udělala i dodatečná reprezentační pozvánka na turnaj Karjala.

„Chci si to tam užít, třeba tam budu naposledy. Akorát manželku teď čeká záhul. Nedávno jsem rodinu přetáhl z Budějovic do Plzně a kluk tam v pondělí nastupuje do školy. Doma jí doteď pomáhali rodiče, ale ona to zvládne, je šikovná," říká Mertl, jehož mužstvo se radovalo z třetí výhry za sebou.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Třinec - Pardubice 0 : 0 7. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice