Hlavní obsah

Svoboda poškodil Kometu v Jihlavě, trestáni i další dva hlavní rozhodčí

Praha

Hned trojice hlavních extraligových sudích byla komisích rozhodčích Českého svazu ledního hokeje potrestána za výkony v nedělním dvacátém kole nejvyšší soutěže. Zatímco Pavel Hodek vyvázl s napomenutím, Roman Svoboda a Štěpán Souček obdrželi finanční pokutu z odměny za utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový rozhodčí Pavel Hodek.

Článek

Svoboda pochybil v předposlední minutě druhé třetiny zápasu Jihlavy s Brnem, když proti Kometě nesprávně nařídil trestné střílení za domnělé hození hole proti puku brankářem Markem Čiliakem.

„Rozhodčí vyhodnotil situaci nesprávně, přestože nebyla složitá a téměř všechny okolnosti nasvědčovaly tomu, že k porušení pravidla nedošlo," stojí v prohlášení komise rozhodčích. Lukáš Žálčík trestné střílení za nepříznivého stavu 0:1 neproměnil a Dukla nakonec prohrála 0:2.

Souček s Hodkem podle komise rozhodčích podali v utkání Chomutova s Libercem (3:4 po prodloužení) nevyrovnaný výkon.

„Vedle řady správných rozhodnutí i v obtížných situacích se dopustili také některých pochybení, zejména při posuzování nedovolených zákroků. Například jde o nesprávné uložení menšího trestu za vysokou hůl chomutovskému Juraji Valachovi v čase 20:18. Vzhledem k tomu, že oboustranných pochybení bylo v utkání několik, byla Štěpánu Součkovi uložena finanční pokutu z odměny za utkání a Pavel Hodek byl potrestán napomenutím," vysvětluje komise rozhodčích.

Reklama