Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 3:6Hradec v třetí části zlomil Vítkovice a má pátou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kurovský 1 : 0
15. Olesz 2 : 0
18. Gregorc 2 : 1
21. Bednář 2 : 2
26. Stránský 3 : 2
28. Bednář 3 : 3
49. Dragoun 3 : 4
54. Cibulskis 3 : 5
59. Červený 3 : 6
Záznam online reportáže

Zásluhou výtečného finiše zvítězili hokejisté Hradce Králové v 24. kole extraligy na ledě Vítkovic 6:3. Východočeši dotáhli ztrátu 0:2 i 2:3 a třemi góly v poslední třetině zlomili zápas ve svůj prospěch. Dvěma brankami nasměroval hosty k páté výhře po sobě Jaroslav Bednář. Hradec vyhrál v Ostravě čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z vítězství ve Vítkovicích.

Článek

Vítkovicím se nástup povedl na jedničku. Kurovský se hned ve čtvrté minutě perfektní kličkou zbavil obránce a v situaci dva na jednoho po spolupráci s Hrbasem otevřel skóre.

Domácí, kteří odehráli úvod utkání ve vysokém tempu a ve výborném pohybu, mohli vést i větším rozdílem. Jenže Olesz po sólovém průniku v další vyložené šanci ztroskotal na Pavelkovi. Záskok za tradiční hradeckou jedničku Rybára překonal Olesz až v přesilovce pět na čtyři z mnohem těžšího úhlu.

Hosté se z defenzívy jakžtakž vymanili až za stavu 0:2. Naději jim vdechl v přesilovce pět na tři prudkou ranou zápěstím Gregorc.

Hned ze startu druhé třetiny Hradec dohnal ztrátu zásluhou Bednáře, který byl nejdřív u vyraženého puku a kličkou do protipohybu Bartošáka zasunul puk do brány.

Domácím ale brzy vrátil náskok střelou z kruhu Stránský. Jenže i Východočeši, kteří už ve druhém dějství působili daleko živěji, rychle kontrovali a opět se prosadil Bednářem po rychlém kontru s Kukumbergem.

Vítkovice měly pořád o něco více ze hry. Ale výraznou střeleckou převahu nedokázaly přetavit v další branky; Lev trefil horní tyč, Olesze vychytal Pavelka. Hostům na tři góly postačilo osm ran na bránu.

Závěrečná část už byla zcela vyrovnaná a Hradec se poprvé v utkání ujal vedení ve 49. minutě, když rychlý výpad zakončil dorážkou z druhé vlny Dragoun. Vítkovice ještě za stavu 3:4 nebyly daleko od čtvrtého gólu, ale Kucsera puk do brány nepropasíroval.

Pak už hosté nebyli k zastavení. Cibulskis v 53. minutě pokořil Bartošáka popáté a Hradec zcela ovládl led. Do prázdné brány přidal šestý gól Červený.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 3:6 (2:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 4. Kurovský (Hrbas), 15. Olesz (D. Květoň, Klok), 26. Š. Stránský (O. Roman, Hrbas) - 18. Gregorc (Koukal), 21. Jaroslav Bednář (Džerinš, Gregorc), 28. Jaroslav Bednář (Kukumberg, Džerinš), 49. Dragoun (Köhler), 54. Cibulskis (Červený, Koukal), 59. Červený. Rozhodčí: Baluška, Štefík - Orolin (všichni SR), Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 5012.
Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Š. Stránský, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Tomi, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Hradec Králové: J. Pavelka - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Zámorský - Köhler, Dragoun, R. Pavlík - Jaroslav Bednář, Džerinš, Kukumberg - M. Látal, Koukal, Červený - Miškář, Cingel, Berger. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: