Hlavní obsah

Kometa rázně uťala sérii pěti porážek, Litvínovští se na střevní chřipku nevymlouvali

Brno

Pět a dost. Hokejisté Brna rázně uťali nepříjemnou sérii extraligových nezdarů v řadě, jejich vzepětí odnesl oslabený Litvínov vysokou porážkou 2:6. Obhájci titulu se před svými fandy radovali z výhry v základní hrací době poprvé od 13. října.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán Brna Leoš Čermák se raduje z gólu proti Litvínovu.

Článek

„Je to úleva, ale sezóna je dlouhá, a období, v němž se nedaří, dolehne během ní skoro na každé mužstvo. Samozřejmě nás těší, že jsme ho ukončili. Doufáme, že na toto vítězství navážeme ve středu s Třincem," vyhlíží trenér Komety Kamil Pokorný už další domácí duel.

K přesvědčivému triumfu Brňanů přispěl vedoucím gólem a dvěma asistencemi teprve dvacetiletý útočník Luboš Horký, který už druhý zápas dostal šanci po boku kapitána Čermáka a Dočekala. „Daří se nám, dokážeme si na ledě vyhovět. Oni jsou silní na puku, já mám za úkol si hledat prostor před soupeřovou bránou a z každé pozice pálit. Snad se mi to daří plnit. Mám obrovskou radost, že mě trenéři posílají i na přesilovky," říká spokojený Horký, který dosud patřil k oporám prvoligové Třebíče.

Věří, že přesvědčivá výhra nad Litvínovem Kometu nastartuje. „Přišla po hodně dlouhé době. Teď už musíme zase bodovat mnohem pravidelněji," předsevzal si. Za klíčový považoval čtvrtý gól v soupeřově síti. „Od té doby jsme už utkání kontrolovali," libuje si Horký.

Litvínovské pokosila střevní chřipka

Litvínovští dorazili na Moravu bez obvyklé brankářské jedničky Petráska a útočníků Hanzla, Ihnačáka a Nejezchleba, jimž nedovolila přicestovat střevní chřipka. „Ze stejného důvodu odstoupil z utkání i Sklenička. Na absence se ovšem nevymlouváme, příležitost dostali další hráči. Selhali jsme ve druhé třetině, v níž jsme čtyřikrát inkasovali. To rozhodlo o výsledku," domnívá se kouč Radim Rulík. „Kometa brala tři body zaslouženě," uznává.

Kapitán Severočechů Michal Trávníček připouští, že věřil, že by jeho tým mohl využít krize Komety. „Bohužel jsme ale inkasovali strašně laciné branky. Sami jsme naopak naše šance neproměnili," stýská si. „Brňané nás ani tak moc nepřehráli, avšak důsledně trestali naše chyby," štve ho.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín