Hlavní obsah

Extraligové kluby dostaly pokuty kvůli fanouškům, největší flastr však schytal druholigový Most. Proč?

Praha

Disciplinární komise hokejové extraligy potrestala trojici klubů za nesportovní chování fanoušků. Pardubice dostaly pokutu 5000 korun, Sparta a Vítkovice zaplatí 2000 korun. Hned dva tresty v souhrnné výši 110 000 korun dostal druholigový Most, který odstoupil ze soutěže v rozehrané sezóně.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Fanoušci Litvínova se radují po vítězném utkání se Spartou. Pražský klub za chování svých příznivců v tomto duelu dostal pokutu

Článek

Pardubice a Vítkovice byly potrestány za vulgární skandování fanoušků na adresu hráčů soupeře či rozhodčích v utkáních 29. kola proti Chomutovu respektive Spartě. Pražané zaplatí pokutu za utkání 30. kola proti Litvínovu, za nějž dostali napomenutí i Severočeši.

Druholigový Most zaplatí 80 000 korun za odstoupení ze soutěže, které sportovně technické komisi Českého svazu ledního hokeje (STK ČSLH) oznámil s odvoláním na problémy po výpovědi smlouvy o užívání zimního stadiónu minulý týden. Dalších 30 000 korun má klub zaplatit za nedodržení podmínek účastníků soutěží. V listopadovém zápase ve Vrchlabí u týmu chyběl trenér s příslušnou licencí a v zápise byly uvedeny nepravdivé informace.

STK ČSLH zároveň rozhodla, že všechna zbývající utkání Mostu budou zkontumována ve prospěch soupeřů se skóre 0:5. Most byl zároveň určen jako sestupující tým, byla proto zrušena část soutěže "o udržení ve 2. lize", kterou měla mezi sebou sehrát nejhůře umístěná mužstva ve skupinách Střed, Východ a Západ, přičemž sestoupit mělo jen jedno mužstvo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články