Hlavní obsah

Červenobílý Chomutov? Růžička přivádí dalšího hráče, kterého vedl ve Slavii

Praha
Aktualizováno

Kolonie bývalých slávistů v hokejovém Chomutově se rozrůstá! Piráti získali z Mladé Boleslavi na hostování do konce sezóny obránce Ronalda Knota. Opačným směrem putuje na stejně dlouhé období jiný bek Ondřej Dlapa. Oba hráči by za své nové kluby měli nastoupit už ve středečním 31. extraligovém kole, v němž Severočeši hrají v Brně a Bruslařský klub v Liberci.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský trenér Vladimír Růžička udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

Třiadvacetiletý Knot se v Chomutově znovu potká s trenérem Vladimírem Růžičkou, který ho vedl už ve Slavii a právě pod ním nakoukl v roce 2013 do tuzemské nejvyšší soutěže. Letos v létě Knot zamířil z mateřské Slavie do Mladé Boleslavi, dohromady v extralize odehrál 104 zápasů. V této sezóně jich v dresu Bruslařského klubu zaznamenal 26 s bilancí gólu a asistence.

„Řešili jsme nějaké možnosti a nakonec jsme se domluvili s Mladou Boleslaví," uvedl Růžička, trenér a sportovní manažer Pirátů. Knot je tak už osmým hráčem v současném týmu Pirátů, které Růžička trénoval už ve Slavii. Dalšími jsou obránce Juraj Valach a útočníci Michal Vondrka, Vladimír Růžička mladší, Marek Tomica, Dávid Skokan, Jakub Sklenář a Michal Poletín.

Šestadvacetiletý Dlapa je odchovancem Brna, extraligu si kromě Komety zahrál i za Vítkovice a poslední tři sezóny za Chomutov. V probíhajícím ročníku posbíral ve 28 duelech dvě asistence, celkem má na svém kontě 214 extraligových utkání. „Sháněli jsme obránce defenzivnějšího typu," vysvětluje angažování Dlapy sportovní manažer Mladé Boleslavi Luděk Bukač mladší.

Reklama

Související témata: