Hlavní obsah

Hokejisté Znojma chtějí s omlazeným kádrem do play-off

ZNOJMO

S výrazně obměněným a omlazeným kádrem chtějí hokejisté Znojma v nadcházejícím ročníku extraligy postoupit do play-off. Další plány na závěr soutěže nechává trenér Miloslav Hořava otevřené. V uplynulé sezóně dosáhlo Znojmo historického úspěchu, když se dostalo až do semifinále, kde prohrálo s pozdějším mistrem Spartou Praha. Do nové sezóny vstoupí klub s osmi novými hráči na soupisce.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ilustrační foto.

Článek

"Oproti loňsku máme podstatně mladší tým, noví hráči teprve sbírají zkušenosti. Tomu odpovídaly i výsledky v přípravě. Noví hráči ale mají důvěru a věřím, že se prosadí," řekl ČTK znojemský trenér Hořava, který se pokusí spojit hokejové talenty se zkušeným hráči. K oporám Orlů budou patřit vedle brankáře Jiřího Trvaje obránci Radim Bičánek s Pavlem Mojžíšem a útočníci Jiří Dopita, Peter Pucher, Radek Haman a Karel Plášek.

Vedle brankáře Jaroslava Suchana z Jihlavy posílil Znojmo obránce Ivo Kotaška z Českých Budějovic a na hostování z Vítkovic přišel další bek David Turoň. Do sestavy znojemští trenéři zabudovávají i pět nových útočníků Pavla Selingera, který se vrátil z hostování v Karlových Varech, Vladimíra Říhu (hostování z Jihlavy), Martina Růžičku (Sparta Praha), Radima Kucharczyka (hostování z Karlových Varů) a z Lince do Znojma zamířil Rakušan Christoph Harand.

Příprava moc nevyšla

"Tito hráči by se měli v extralize brzy prosadit. Už v přípravných zápasech se postupně jejich výkony lepšily. Potřebují se ale zápasově vyhrát, protože v minulosti stabilně v extralize nestartovali. Je to možná delší cesta, která by se však měla vyplatit," zdůraznil Hořava, který je nejvíce spokojen s obsazením brankářského postu. "Jsme na tom lépe než v loňské sezoně. Trvaj má stabilní formu, dvojkou bude Suchan, jenž bude chytat také v prvoligové Jihlavě," dodal.

V přípravě Znojmo vyhrálo z devíti zápasů pouze třikrát, když porazilo Slavii 1:0, Zlín 4:3 a v generálce na extraligu Olomouc 6:2. "Naše výkony v přípravě provázely kolísavé výsledky. Herní projev nebyl dobrý, na druhé straně jsme zapracovávali do sestavy nové hráče," poznamenal Hořava. Do extraligy vstoupí Znojmo v pátek na ledě mistrovské Sparty. "Není to zrovna snadná premiéra, ovšem vybírat si nemůžeme. A základní část je dostatečně dlouhá," dodal Hořava.

Reklama

Související témata: