Hlavní obsah

Hradec Králové - Liberec 3:1Hradec Králové porazil doma popáté v řadě Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Cibulskis 1 : 0
36. Kvapil 1 : 1
47. Smoleňák 2 : 1
56. Berger 3 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 40. extraligovém kole na svém ledě Liberec 3:1. Východočeši přemohli doma Bílé Tygry popáté za sebou, v neděli jejich odpor zlomili až dvěma brankami během závěrečné části, ve 47. minutě rozhodl útočník Radek Smoleňák, který si připsal také asistenci.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva liberecký Tyler Redenbach a Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Článek

První třetina začala pro domácí nepříjemně - hned v první minutě dostal Liberec výhodu přesilovky, v níž měl velkou šanci Bakoš. Střelec, jemuž se skvěle daří hlavně v Lize mistrů, však ranou ze strany Pavelku nepřekonal.

Královéhradecká dvojka tentokrát dostala přednost před jedničkou Rybárem a předvedla se také při další liberecké možnosti. V 11. minutě před Pavelkou šikovně tečoval puk Redenbach, ale gólman puk zastavil. Hradec se rozjížděl pomalu, až po čtvrt hodině zahrozil tečí Köhler. Janus byl připraven a pokryl i následnou dorážku.

Mountfieldu nakonec pomohla přesilovka. Liberec je jasně nejtrestanějším mužstvem v soutěži, což se mu znovu nevyplatilo. V 18. minutě v početní výhodě dorazil ze vzduchu Graňákovu střelu Cibulskis. Platnost branky posvětil i rozhodčí u videa.

Ve druhé části byl mírně aktivnější Liberec, i když ji začal velmi dobrou ranou přes obránce domácí forvard Smoleňák. Jeho pokus chytil Janus ramenem. Bílí Tygři se snažili vyrovnat a dočkali se ve 36. minutě, kdy Ševc vystřelil od modré čáry a vyražený puk vrátil do brány Kvapil.

Třetí třetina sice odstartovala hradeckou přesilovkou, ale domácí v ní byli bezzubí. Naopak hosté si hned v následující početní výhodě vytvořili dvě velké příležitosti. Nejprve bekhendem střílel Bakoš, po něm bez přípravy Jelínek. Pavelka však ukázal velmi dobré zákroky. Při následující obří Ordošově možnosti mu pomohlo, že střelec nezacílil mezi tyče.

Liberci se selhání v koncovce nevyplatilo ve 47. minutě. Zpětnou Koukalovu přihrávku napálil z první Smoleňák a poté vlastní střelu dorazil za Janusova záda. Byla to zlomová branka. Mountfield pak definitivně utišil liberecký odpor v 56. minutě, kdy se po brejku a perfektní Vopelkově přihrávce prosadil bojovník Berger.

Výsledek potvrdil bilanci této sezóny v soubojích Hradce Králové s Libercem - zápasy pokaždé ovládl domácí tým.

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Cibulskis (Graňák, Smoleňák), 47. Smoleňák (Koukal), 56. Berger (Vopelka, R. Pavlík) - 36. M. Kvapil (Ševc, Pyrochta). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:6, navíc Zámorský - P. Jelínek, Jánošík všichni 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4646.
Hradec Králové: J. Pavelka - Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák - Köhler, Dragoun, Cingel - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Džerinš - Smoleňák, Koukal, M. Látal - Vopelka, Berger, R. Pavlík - Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Liberec: Janus - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Maier, Derner - Bakoš, Redenbach, L. Krenželok - Ordoš, P. Jelínek, M. Kvapil - Lakatoš, Bližňák, Jašek - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec