Hlavní obsah

Konec lapálií v KHL. Spartě se vrací útočník ze Slovenska

Praha

Spartě se nedaří podle představ, proto musí přijít změny. Poslední novinkou je nová akvizice na postu útočníka. Ze Slovanu Bratislava přichází Jan Buchtele. Ve středu by se měl připojit k týmu. „Jedná se už o pátou výraznou posilu našeho týmu v průběhu aktuálního ročníku. Honza se vrací do prostředí, jenž dobře zná, a je součástí obměny kádru, kterou jsme odstartovali před touto sezónou. Proto jsme rádi, že se Spartou podepsal víceletý kontrakt,“ řekl pro klubové stránky sportovní manažer Michal Broš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jan Buchtele.

Článek

Spartě nyní patří devátá příčka v extralize. V úterý porazila po prodloužení Hradec Králové 2:1 a ukončila sérii tří porážek v řadě. Pražský klub má do konce základní části dvanáct utkání a bude muset přidat, jinak může přijít o předkolo play off, a to by byla pro tento klub hodně nelichotivá vizitka.

„V aktuální situaci jsem viděl návrat do Sparty jako nejlepší řešení. Po dvou lapáliích v KHL už mi dobrodružství stačilo," přiznal Buchtele.

„V tuhle chvíli mám pocit, že je ideální být v prostředí, kde se mi dařilo a kde cítím, že mám dobré hokejové zázemí. Mým cílem je pomoci mužstvu umístit se v tabulce na co nejlepší výchozí pozici pro play off. A pak se může stát cokoliv," věří sedmadvacetiletý forvard.

Po příchodu gólmana Jána Laca, obránců Zbyňka Michálka a Marka Ďalogy a útočníka Richarda Jarůška je Buchtele pátou posilou Sparty v této sezóně. Přijde ještě někdo další? „Na posilování kádru pracujeme průběžně celou sezónu," dodal Broš.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín