Hlavní obsah

Hokejisté Znojma porazili Kladno, to čeká na první body

ZNOJMO

Pět gólů v přesilovkách a zbylé dva krátce po návratech vyloučených hráčů na led určily skóre zápasu druhého kola hokejové extraligy mezi Znojmem a Kladnem. Domácí Orli jej vyhráli 4:3 a napravili tak porážku z úvodního kola. Kladno naopak zůstává bez bodu.

Článek

Od samého začátku hýbaly průběhem zápasu především přesilovky. Už po dvanácti sekundách byl vyloučen domácí Růžička, v oslabení však zahrozilo Znojmo, když Pucher netrefil před prázdnou brankou přihrávku Svobody. V páté minutě neuspěl v samostatném nájezdu ani Dopita, ale ze třetí šance už domácí udeřili.

Ve 13. minutě našel v početní výhodě Čakajík před brankou Romana Erata, který střelou z první překonal brankáře Orcta. Kladno na odpověď potřebovalo tři minuty, po nichž se také v přesilovce natlačil z křídla před bránu Michal Hluchý a vyrovnal. V 18. minutě už ale znovu vedli domácí Orli, když v další početní výhodě uklidil Beroun do sítě přihrávku Pláška.

Ve druhé třetině se hosté hnali za vyrovnáním. Naráželi však na výborného Trvaje v domácí brance. Znojemský gólman vychytal v krátké době šance všech tří členů prvního kladenského útoku, Patery, Martina Procházky i Martina Frolíka.

Kladno zabrzdila vyloučení

Ve 32. minutě se tak znovu radovalo Znojmo, které sice nevyužilo dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale krátce po ní prošla do sítě tvrdá rána beka Pavla Mojžíše od modré čáry. O chvíli později měl na druhé straně velkou šanci Hluchý, ale znovu narazil na ležícího Trvaje.

V posledním dějství rozhodčí rozkouskoval hru mnoha vyloučeními a ke slovu se tak znovu dostaly přesilovky. V jedné z nich protlačil z blízka puk do brány Michal Havel a Kladno se ve 44. minutě dotáhlo na rozdíl jediného gólu.

Znojmo ale bylo aktivnější a často se dostávalo blízko ke kladenské brance. Dorážky Svobody a Pláška ještě ke gólu nevedly, ale v 54. minutě už se domácí v přesilovce radovali, když Plášek zblízka prostrčil puk za Orcta. Kladenští se ještě jednou dotáhli na rozdíl jediného gólu v 56. minutě, kdy Vítězslav Bílek střelou od mantinelu zaskočil Trvaje.

V závěru se ale hosté k soustavnému tlaku nedostali. Po sérii vyloučení se naopak bránili i ve třech a domácí branku už neohrozili. Dvě sekundy před koncem tak zápas zpestřila ještě potyčka, po níž hostující Patera dostal trest pět minut a do konce utkání.

Znojemští Orli - Rabat Kladno 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Erat (Čakajík), 18. Beroun (Plášek), 32. Mojžíš (Plášek), 54. Plášek - 16. Hluchý (Gardoň), 44. Michal Havel (Martin Procházka), 56. Bílek (Pavlas). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:11, navíc Bičánek (Znojmo) 10 min., Patera (Kladno) 5 min a do konce. Využití: 3:2. Diváci: 2600.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Bičánek, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Kotaška - J. Svoboda, Pucher, M. Růžička - Erat, Dopita, Selingr - Beroun, Haman, Plášek - Kucharczyk, Vaškovič, Harand. Trenéři Hořava a Votruba.
Kladno: Orct - Ševc, J. Zeman, Pavlas, M. Štěpánek, L. Procházka, D. Hájek - Frolík, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Hluchý - Kuchler, Kalla, Horna - Michal Havel, Čurilla, Jaroš. Trenéři Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice