Hlavní obsah

Trvaj a Turek neprošli měřením brankářské výstroje

PRAHA

Dva hokejoví brankáři neprošli v úvodních dvou extraligových kolech nově zavedeným měřením výstroje. Hned v pátek měli podle zjištění arbitrů větší dres, než je stanovený limit, Jiří Trvaj ze Znojma a českobudějovický Roman Turek. Jejich zaměstnavatelé by tak měli dostat pokutu 50 000 korun.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Znojma Jiří Trvaj.

Článek

Trvaj měl podle rozhodčího Romana Poláka o dva centimetry širší dres, i když samotný hráč to viděl jinak. Turek neprošel měřením o půl centimetru. "Před sezónou jsme vyhlásili, že pokud brankáři neprojdou při měření výstroje, obdrží klub pokutu ve výši 50 tisíc korun. Na tom se samozřejmě nic nemění," uvedl ředitel soutěže Stanislav Šulc pro internetový server hokej.cz.

Znojemští však s postupem rozhodčího Poláka nesouhlasili a hned v sobotu poslali Šulcovi protest. "Souhlasím s tím, že jsou brankáři takhle měřeni, ale nebylo to připravené. Rozhodčí nemají praxi a neměří stejně," uvedl trenér Orlů Miloslav Hořava pro ČTK. Trvaj podle jeho slov neprošel kontrolou o čtyři, pět milimetrů. "Proto si myslím, že dostat pokutu 50 tisíc hned po prvním kole je moc," podotkl bývalý vynikající obránce.

Dres je ještě pod limitem

Kritiku moravského klubu na rozdílné postupy rozhodčích podpořilo měření rozhodčího Radka Husičky po nedělním domácím zápase proti Kladnu. "Jirka z toho byl rozčarovaný. Včera bylo vše jinak," řekl Hořava. Druhou kontrolou již Trvaj prošel bez problémů. I proto, že vedení klubu nechalo jeho dres pro jistotu zúžit. "Nechali jsme ho zmenšit pod limity, abychom měli jistotu. I kdyby se natáhl a zvětšil, mělo by to být v pořádku," doufal Hořava.

Českobudějovický Turek nesplnil stanovená pravidla v pátek v Třinci údajně kvůli výrobci. "Náš tým obdržel dresy až jednu hodinu před zápasem, přesto jsme věřili, že budou v pořádku. Týden předtím při kontrole nanečisto Turkův dres prošel," vysvětlil sportovní manažer Jaromír Látal na nedělní tiskové konferenci po utkání proti Plzni. V něm už byla výstroj v pořádku. "Případnou pokutu z Třince za Turkův dres přefakturujeme výrobci," dodal Látal.

Reklama