Hlavní obsah

Hokejisté Slavie pykají za laxní přístup k obraně

PRAHA

Čtrnáct obdržených gólů během tří zápasů, to není v úvodu sezóny dobrá vizitka defenzivních schopností hokejové Slavie. "Před vlastní brankou děláme spoustu chyb, především tam schází důraz a nepokrýváme hráče soupeře, kteří tak snadno dostávají prostor k dorážkám," zlobí se trenér Vladimír Růžička, podle nějž by úterní porážka 4:8 ve Zlíně měla hráče už probudit.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

Tolikrát jako slávisté totiž neinkasoval v úvodu extraligy nikdo. "Určitě nemáme nejhorší obranu soutěže, ale naše naivní defenzivní činnost vyžaduje okamžitou změnu přístupu. Není to jen věc obrany, o to se musí snažit celé mužstvo," burcuje slávisty kouč, jenž chce tréninky zaměřit na zodpovědnější projev hráčů.

"Až dosud si počínali neuvěřitelně lehkovážně, jako by se nemohlo nic stát. Potrestaly to již Vary a nyní nás vyškolil také Zlín," říká Růžička, podle nějž by se na čtyři vstřelené branky venku mělo bodovat. "Jenže pykáme za ten laxní přístup v obraně," krčí rameny trenér.

Skórují pouze z přesilovek

"Musíme se poučit a rychle se vrátit k tomu, co nás zdobilo. Při rovnovážném stavu propadáváme, necháváme soupeře jezdit do přečíslení a tím se dostáváme pod tlak. Hodně se pak hraje v našem pásmu a obrana je přetížená," cituje hokej. cz Tomáše Žižku, podle nějž za nedůraznou hrou slávistů stojí i přísnější výklad pravidel. "Dříve menší držení prošlo, nyní si musíte dávat pozor. Je to ale otázka celé pětky, jak se brání," míní obránce.

Slávisté se ale obtížně prosazují i v koncovce, už druhý zápas po sobě skórovali pouze z přesilovek. "Na to nemůžeme spoléhat, musíme se umět prosadit i při hře pět na pět. Nejbolavějším místem naší hry však zůstává bezstarostně pojatá obranná činnost. Ta vyžaduje bleskové řešení a nápravu, jinak budeme dál prohrávat," tvrdí Růžička, jenž už příští utkání v sobotu v Budějovicích očekává maximální nasazení i zodpovědnost týmu při bránění. "Příště se už musíme vyvarovat chyb, hrát v obraně soustředěně a určitě se to pozitivně promítne do hry," doufá i Žižka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články