Hlavní obsah

Kometa pyká za sprosté fanoušky! Disciplinárka Brnu uzavřela tribunu

Praha
Aktualizováno

Kometa pyká za své fanoušky. Disciplinární komise hokejové extraligy uzavřela Brnu pro nedělní utkání proti Pardubicím tribunu E. Úřadující mistr byl potrestán za opakované nesportovní chování fanoušků, zejména jejich vulgární skandování na adresu soupeře a rozhodčích. Kometa měla tribunu, na které je takzvaný kotel, podmínečně uzavřenou za předešlé prohřešky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci brněnské Komety.

Článek

Zatím poslední pokuty a podmínku do 5. února dostalo Brno na začátku ledna, kdy bylo potrestáno za nevhodné chování fanoušků v utkáních v Pardubicích a proti Vítkovicím. V souboji proti Zlínu 26. ledna ale diváci opět porušili nový bod disciplinárního řádu, který platí od této sezony a upravuje nesportovní chování příznivců vůči účastníkům zápasu.

"Podle disciplinárního řádu vstupuje v případě, dojde-li během zkušební lhůty k dalšímu přestupku, v platnost přinejmenším původní trest," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě. Mezi případnými tresty je vedle napomenutí a pokuty i odehrání utkání bez diváků. Disciplinární komise může klubu stadion uzavřít až na rok.

Kometa rozhodnutí disciplinární komise rozporovat nebude. "Byly by to vyhozené peníze. Po první třetině pátečního utkání se Zlínem jsem věděl, že je to špatné. Snaha klubu, aby k uzavření tribuny E nedošlo, přišla vniveč," litoval majitel Komety Libor Zábranský.

Kometa má společně s Plzní největší problém s vulgárním skandováním fanoušků, v sezóně dostala již dvanáct trestů a pokuty v souhrnné výši 120 000 korun. Část stadiónu měla podmínečně uzavřenou již dvakrát.

"Byl jsem v kontaktu s představiteli fanoušků a prosil je, abychom podmínku, ve které jsme byli, ustáli. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. Plzeň stejnou podmínku ustála, Kometa ne. Bohužel jsme to neustáli a budiž to poučení pro nás pro všechny," konstatoval Zábranský. Uvedl, že podle odhadu ekonomického úseku klubu znamená uzavření tribuny E na utkání s Pardubicemi ztrátu okolo tři sta tisíc korun.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín