Hlavní obsah

Plzeňský kotel zůstane prázdný! Lídr extraligy doplácí na vulgární fanoušky

Praha

Hokejová Plzeň bude mít z rozhodnutí disciplinární komise extraligy v nedělním utkání proti Chomutovu uzavřen sektor hlediště 112, tedy kotel pro domácí příznivce. Úřadující lídr soutěže byl potrestán za opakované nesportovní chování fanoušků, zejména jejich vulgární skandování na adresu soupeře a rozhodčích. Západočeši měli kotel podmínečně uzavřený za předešlé prohřešky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fanoušci Plzně.

Článek

Příznivci Plzně se hrubě vulgárním skandováním na adresu hráčů soupeřova týmu, rozhodčích a jiné skupiny fanoušků vlastního klubu dopustili v úterním domácím duelu proti Mladé Boleslavi. Na základě videozáznamu bylo prokázáno, že uvedeného nesportovního jednání bez respektu vůči dalším účastníkům utkání se fanoušci dopustili několikrát v průběhu zápasu, přičemž pokřiky byly iniciovány diváky v domácím kotli.

Vzhledem k tomu, že k provinění došlo v průběhu podmíněného odkladu předchozího rozhodnutí o uzavření části stadiónu, uložil předseda disciplinárky Karel Holý trest odehrání jednoho soutěžního utkání bez přítomnosti diváků v sektoru 112 východní tribuny. Trest se tak vztahuje na nejbližší domácí zápas, kterým je nedělní duel s Chomutovem.

Rozhodnutí disciplinární komise přišlo jen den poté, co za stejný prohřešek Holý rozhodl o uzavření kotle Komety Brno v nedělním extraligovém utkání proti Pardubicím.

Plzeň za fanoušky zaplatila už 142 tisíc

Plzeň byla v probíhající sezóně trestána za přestupky související s chováním části příznivců již jedenáctkrát. V deseti případech kvůli nesportovnímu chování fanoušků, v jednom kvůli vhazování předmětů na ledovou plochu. Potrestána byla mimo jiné finančními pokutami v celkové výši 142 tisíc korun, ve dvou případech napomenutím a v jednom podmíněným uzavřením sektoru.

Zástupci západočeského klubu se v minulém týdnu zúčastnili v souvislosti s probíhající zkušební lhůtou a hraničním chováním části fanoušků v zápase s Třincem (19. ledna) jednání extraligové disciplinární komise. Ta přivítala informaci o krocích, které klub v uvedené oblasti v komunikaci s fanoušky podniká, současně však upozornila, že v případě opakování přestupku je vázána platným disciplinárním řádem a bude v souladu s ním postupovat.

Vedení Plzně v prohlášení uvedlo, že rozhodnutí disciplinárky akceptuje, a odsoudilo chování některých fanoušků. "Bohužel i přesto, že situaci s fanoušky intenzivně řešíme po celou sezónu, vložili jsme energii i finance do kampaně Fandíme slušně, s fanoušky komunikujeme a naposledy jsme přistoupili i k osobnímu apelu hráčů a vysvětlením celé situace osobním dopisem fanouškům, tak celá naše snaha nepomohla," uvedl klub na oficiálním webu.

V případě opakovaného nebo zvlášť závažného nesportovního chování fanoušků je možné uložit vedle napomenutí či pokuty rovněž trest odehrání zápasu bez přítomnosti diváků na celém stadiónu nebo v jeho části, a to s platností až na šest měsíců, případně trest uzavření stadiónu až na dobu jednoho roku včetně určení minimální vzdálenosti, v níž může klub soutěžní utkání nejvyšší domácí soutěže odehrát.

Reklama

Související témata: