Hlavní obsah

Motivovaný liberecký obránce Jánošík: Je znát, že už jde o hodně

Liberec

Po sobotní výjimečné hokejové show v podání Jaromíra Jágra a Petra Nedvěda při prvoligovém duelu Benátek nad Jizerou s Kladnem bude patřit liberecká aréna v neděli odpoledne už jen extralize. A to především ostře sledovanému šlágru mezi domácími Bílými Tygry a pražskou Spartou. „Oba týmy potřebují body, je to nesmírně důležitý zápas,“ uvědomuje si liberecký obránce Adam Jánošík.

Foto: ČTK

Liberecký obránce Adam Jánošík v objetí s gólmanem Romanem Willem.

Článek

Liberec je devátý s nejtěsnějším náskokem jediného bodu před desátou Spartou. Co od utkání očekáváte s ohledem na blížící se závěr základní části extraligy?

Díváme se jen na nejbližší zápas. Věřím, že se nám podaří vyhrát. Jsme v pozici, že potřebujeme stále vítězit, i když je to těžké.

Které aspekty ovlivňují herní projev i výsledky?

Rozhodují maličkosti. Všechno se musí sejít dohromady, abychom uhráli body. Při nedávné sérii jsme nasbírali pět výher za sebou, přesto ani tahle šňůra nestačila k posílení jistoty či pravděpodobnosti k setrvání v elitní desítce. Každý bodík hraje roli.

Hodně mohou naznačit právě nadcházející zápasy. Hned v úterý hrajete před olympijskou přestávkou ještě v Pardubicích.

Samozřejmě si důležitost každého dalšího kola uvědomuje a máme to takhle nastavené. Bojuje se o sebemenší kousek ledu. Doufám, že prokážeme potřebnou formu.

Jak vnímáte situaci v tabulce?

Od šestého do dvanáctého místa je soutěž naprosto vyrovnaná. Proto jsme byli trochu zklamaní z minulé prohry v Chomutově v prodloužení po nešťastně inkasovaném gólu. Urputnost a bojovnost převažují, a je opravdu znát, že jde o hodně.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice