Hlavní obsah

Hokejový fanda napadl ve Zlíně policisty, hrozí mu až čtyři roky

Zlín

Zlínská policie zadržela fanouška, který v pátek večer po utkání hokejové extraligy mezi Zlínem a Olomoucí napadl policisty. Policistka z antikonfliktního týmu a její kolega skončili se zraněním v nemocnici, řekla dnes ČTK zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Příznivci hostujícího týmu hrozí za výtržnictví a násilí proti úřední osobě v případě uznání viny až čtyři roky vězení.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Libor Kašík (uprostřed) ze Zlína po prohraném utkání v Hradci. Ilustrační snímek.

Článek

Zápas, ve kterém domácí hokejisté zvítězili 4:3, sledovalo přes 3800 diváků. Část příznivců obou táborů doprovázeli po utkání policisté z antikonfliktního týmu na trolejbusovou zastávku v centru Zlína. "V okamžiku, kdy se domácí a hostující fanoušci začali mezi sebou postrkovat, snažila se policistka zabránit jejich vzájemnému konfliktu. Čtyřiadvacetiletý fanoušek hostujícího týmu zareagoval tím, že policistku napadl pěstí. V tom okamžiku jí přiběhl na pomoc kolega a útočníka svedl na zem. Přitom ho fanoušek několikrát napadl pěstmi do obličeje," uvedla mluvčí.

Policisté podle ní agresivního muže zadrželi a převezli do policejní cely. Dechová zkouška u něj ukázala 1,6 promile alkoholu. V sobotu si násilník ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření ze spáchání zmiňovaných dvou trestných činů. Muž z Olomouce dosud nebyl soudně trestán.

Reklama

Související témata: