Hlavní obsah

Vítkovice spasil až Irgl

OSTRAVA

Po závěrečné siréně hokejisté Vítkovic předvedli na ledě výbuch radosti, za jaký by se nemusel stydět tým po vítězství ve finále mistrovství světa. Pořádně zabrat pak dostalo i plechové obložení zídky, lemující odchod do kabin. Takhle bouřlivě slavili domácí výhru 1:0 po šťastné trefě Irgla v zápase s Karlovými Vary. Byla totiž první v sezóně.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zbyněk Irgl.

Článek

"Spadl z nás velký psychický balvan. Hrozně jsme už chtěli vyhrát, vždyť kromě výbuchu v Třinci jsme nepředváděli špatné výkony, ale nedávali jsme góly. Nikdo nám už moc nevěřil, ale my jsme drželi pohromadě a zvládli jsme to," vykládal autor jediné trefy zápasu Zbyněk Irgl a dodal: "Vítězný pokřik jsme si pak užívali. Už jsme skoro zapomněli, jak zní."

Vítkovice vsadily na defenzívu. "Musíme teď hrát pořád stejný hokej," říkal Irgl. Spokojen byl i kouč Miloš Holaň, pro něhož výhra znamenala setrvání ve funkci. "Splnili jsme, co jsme si řekli. Hráli jsme na nulu, nechtěl jsem kluky přemotivovat. Děkuji jim i fanouškům," uvedl kouč, který věřil, že úspěch tým zvedne: "Jsem o tom přesvědčený, hráčům jsem věřil a věřím dál. V dalších zápasech už by to mělo být lepší, ale musíme pořád hrát poctivý hokej."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice