Hlavní obsah

Třinec otočil zápas v Litvínově a podruhé za sebou vyhrál

LITVÍNOV

Hokejisté Třince otočili mezi 52. a 56. minutou díky trefám Romana Tomase a Lubomíra Korhoně zápas v Litvínově a zvítězili v 8. kole extraligy 4:3. Oceláři, kteří nastoupili bez brankáře Radovana Biegla, tak navázali na sobotní domácí výhru nad Pardubicemi 7:5.

Článek

Začátek měl Litvínov výborný a už po necelé minutě se trefil Benda, ovšem gól rozhodčí neuznal pro ofsajd. Domácí si vše vynahradili na začátku 9. minuty, kdy střílel do odkryté branky Branda po Trávníčkově akci a Bendově dorážce. Když ve 13. minutě využil přesilovku Jenáček, vypadalo to pro Chemopetrol velice slibně.

Jenže na začátku druhé části zaskočila domácí branka Zálešáka, který se ocitl sám před Hüblem a pohodlně zavěsil. Srovnat skóre dokázal Třinec v 34. minutě, kdy litvínovští obránci při oslabení zapomněli na Peterka a ten nedal domácímu gólmanovi šanci. V samotném závěru druhé třetiny využil dvojnásobného oslabení soupeře Benda, který znovu poslal Litvínov do vedení.

V závěrečném dějství však domácí totálně zklamali. Nejdříve celkem třikrát odolali dvojnásobné početní převaze, ale pak inkasovali po samostatném nájezdu Tomase. Rozhodující okamžik utkání přišel čtyři minuty před koncem. Těsně po skončení Kubinčákova trestu vystřelil do modré čáry Frolo, Hüblovi vypadl kotouč a Korhoň ho dorazil do prázdné branky. Litvínov se snažil v závěru srovnat při hře bez brankáře, ale na výsledku se už nic nezměnilo.

Petr Fiala (Litvínov): "Vytvořili jsme si náskok, ale zbytečně jsme jej v druhé části prohospodařili. Dělali jsme zbytečné chyby v prostoru před vlastní brankou a soupeř toho dokázal využít."

Jan Daneček (Třinec): "Domácím patřil začátek, ale nám se podařil dokonalý obrat. Hodně nám pomohl dobrý nástup do druhé třetiny."

Chemopetrol Litvínov - Oceláři Třinec 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Branda (Benda), 13. Jenáček (Kopecký), 40. Benda (Branda) - 22. Zálešák (Skořepa), 34. Peterek (Tesařík), 52. Tomas (D. Seman), 56. Korhoň (Frolo). Rozhodčí: Rejthar - Čížek, Padevět. Vyloučení: 9:12, navíc Tomas (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4105.
Sestavy:
Litvínov: J. Hübl - Hranáč, Skuhrovec, L. Poživil, Nikolov, Gýna, Bombic - Prorok, Reichel, Kubinčák - Benda, Branda, Trávníček - Jenáček, Kopecký, Bednařík - Jánský, Černý, Sklenička - Lukeš. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
Třinec: L. Daneček - Tesařík, Výtisk, D. Seman, Pácal, Kroupa, Frolo - Tomas, Polanský, Korhoň - Razingar, Skořepa, Zálešák - Kudrna, Peterek, Martynek - J. Daneček ml., Kolusz. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Reklama

Související témata: