Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 1:2Stav série 0:2Oceláři podruhé loupili v Hradci a pootevřeli brány finále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Svačina 0 : 1
19. Hrňa 0 : 2
23. Džerinš 1 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové
Aktualizováno

Na brankáře Šimona Hrubce vypálili 34 střel, ale znovu se zmohli jen na čestný úspěch! Hokejisté Hradce Králové v semifinále play off Tipsport extraligy ani podruhé nevyužili výhody domácího ledu. Po čtvrteční prohře 1:4 podlehli Třinci i o den později, tentokrát 1:2, a Oceláři jsou tak na půli cesty do finále, které si mohou v sérii hrané na čtyři výhry zajistit v nadcházejících dvou soubojích před vlastními fanoušky ve Werk Areně. Na obou gólech třineckého týmu se podílel útočník Vladimír Svačina. První vstřelil sám a na vítězný nahrál v přesilovce Eriku Hrňovi, dvě asistence si připsal i obránce Vladimír Roth.

Foto: David Taneček, ČTK

Vladimír Svačina (vpravo) z Třince střílí úvodní gól druhého semifinále, vlevo je brankář Patrik Rybár z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Trenéři domácích udělali po čtvrteční prohře několik změn v sestavě a jejich svěřenci vstoupili do utkání aktivně. Gól ale vstřelit nedokázali a naopak inkasovali z první šance hostů. V 5. minutě vyslal Roth přihrávkou na útočnou modrou do brejku Svačinu, který se štěstím překonal Rybára.

Druhou branku mohli Oceláři přidat po přečíslení, Rybár však situaci vyřešil. Hrubce na druhé straně prověřili Šimánek a Červený, z gólu se ale opět radovali Slezané. Petružálek nejprve v přesilové hře nastřelil horní tyč, Hrňa byl o několik minut později úspěšnější.

Hradečtí se do zápasu vrátili ve 23. minutě, kdy bezprostředně po buly překonal Hrubce lotyšský útočník Džerinš. Ideální šanci srovnat měl Mountfield v přesilových hrách, vyloučení Linharta ani Hrni ale potrestat nedokázal. Ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě se neprosadil ani Látal.

Hned na začátku třetí části mohl vyrovnat Koukal, Hrubce však nepřekonal stejně jako Smoleňák v další početní výhodě domácích. Nejproduktivnější hráč Východočechů dělal hostům důrazem na brankovišti problémy, k vyrovnání to ale nevedlo. Druhý gól domácí nepřidali ani v dlouhé power play, Svačina naopak trefil tyč.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Džerinš (Kukumberg) - 5. Svačina (Roth, Linhart), 19. Hrňa (Svačina, Roth). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Pešek, D. Hynek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 6555. Stav série: 0:2.
Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený - Smoleňák, Koukal, Červený - Bednář, Kukumberg, Džerinš - Vopelka, Cingel, M. Látal - Köhler, Dragoun, Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Matyáš, Linhart - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Hrňa, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Cienciala, M. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama