Hlavní obsah

Sparta vyhrála ve Znojmě v prodloužení

ZNOJMO

Hokejisté Sparty dokázali v poslední třetině utkání ve Znojmě dohnat jednogólové manko a po 86 vteřinách prodloužení jí zajistil Vykoukal v oslabení po chybě domácích v rozehrávce druhý bod.

Článek

Znojemští vstoupili do utkání s vervou a hostující gólman Salfický se měl na začátku zápasu co ohánět. Pražané ovšem přečkali bez úhony i 37 vteřin v dvojnásobném oslabení a poté hru vyrovnali. V 9. min. měl gól na hokejce Štrba, ale Trvaj ještě zachránil. Sparťanský forvard si vše vynahradil a v přesilovce otevřel skóre, když šikovně tečoval Vykoukalovu dělovku od modré čáry.

Po přestávce zničehonic propálil Salfického nadvakrát Bičánek a bylo vyrovnáno. Gól domácí povzbudil a stále častěji se tlačili před soupeřovu branku. Vedení jim zajistil v početní převaze Svoboda. V nervózním závěru druhé třetiny se Znojemští ubránili 40 vteřin ve třech proti pěti. Na začátku poslední dvacetiminutovky trefil Ton tyčku a mistr se nadechl k náporu..Hlinka po závaru zblízka vyrovnal a v prodloužení se usmálo štěstí na hosty.

Miloslav Hořava, trenér Znojma: "Vynikající zápas rozhodla ve prospěch Sparty větší disciplína."

Marian Jelínek, asistent trenéra Sparty: "Dvě třetiny byli domácí lepší, ale závěr nám vyšel skvěle. Utkání mělo velmi dobrou úroveň."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články