Hlavní obsah

Asistentem trenéra hokejistů Liberce bude po Mlejnkovi Augusta

Liberec

Novým asistentem trenéra hokejistů Liberce Filipa Pešána se stal Patrik Augusta. Osmačtyřicetiletý syn bývalého kouče české reprezentace Josefa Augusty v minulé sezóně debutoval na pozici hlavního kouče v extralize v Mladé Boleslavi, ale v polovině ledna byl odvolán. U týmu Bílých Tygrů nahradil Augusta Karla Mlejnka a uzavřel smlouvu do roku 2020.

Foto: Sport.cz

Patrik Augusta se stal novým asistentem trenéra u hokejistů Liberce.

Článek

"S Patrikem jsme byli kolegy v reprezentačních týmech. V poslední sezóně navíc koučoval Mladou Boleslav, takže jsme se setkávali i v podobných rolích. Myslím, že jsme si spolu sedli," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer a trenér Liberce Pešán.

"Respektuji ho jako progresivního trenéra, který může zacelit mezeru vzniklou po odchodu Karla Mlejnka. Očekávám, že Patrik bude velký praktik, který díky svým obrovským zkušenostem dokáže hráčům poradit ve spoustě detailů. Přeci jen si zahrál NHL a má medaili z olympiády i z mistrovství světa. Velmi se na naši spolupráci těším," dodal Pešán.

Augusta byl také v letech 2009 až 2013 asistentem v prvoligovém týmu jihlavské Dukly a pak vedl postupně mladší dorost, starší dorost a juniory. Z hráčské kariéry má Augusta ve sbírce bronzové medaile z olympijských her z Albertville z roku 1992 i z mistrovství světa ve stejném roce v Praze.

Na kontě má i čtyři zápasy v NHL za Toronto a Washington. Bývalý útočník, který hrál vedle mateřské Jihlavy a zámořských soutěžích také za Schwenningen, Krefeld a Hannover, působil v letech 2006 až 2008 jako amatérský skaut Phoenixu v NHL.

Reklama

Související témata: