Hlavní obsah

Jaroslav Hlinka chce setřást prohru a těší se na Slavii

PRAHA

Úřadujícího mistr hokejové extraligy, pražská Sparta, podlehl v 16. kole extraligy ve vyrovnaném souboji na ledě Litvínova 1:2, přestože si vypracovali dobrých příležitostí minimálně na tři utkání. V několika šancích neuspěl ani nejproduktivnější hráč extraligy Jaroslav Hlinka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sivek (vlevo) a Jaroslav Hlinka.

Článek

"Prohráli jsme se vztyčenou hlavou, neboť jsme odehráli dobrý zápas. A ten výsledek mohl být klidně i obráceně, prostě se nemáme se za co stydět," řekl po utkání Hlinka. "Navíc dneska proti nám stál vynikající brankář a bylo opravdu těžký ho překonat," složil poklonu domácímu Jaroslavu Hüblovi.

"Možná bylo chybou, že jsme tak často stříleli po ledě, ale ono to vždycky vyplynulo ze situace," řekla sparťanská opora, která měla také před polovinou utkání jedinečnou příležitost ke srovnání skóre. I v této šanci si však útočník hostí vylámal zuby na hrdinovi utkání v domácí svatyni. "Napodruhé bych to asi řešil jinak. Nestřílel bych tak zbrkle, ale spíš bych asi zkusil kličku," uvedl ke svému samostatnému nájezdu Hlinka.

V neděli je další šance

Sparta opět mocně finišovala, ale podobnou stíhací jízdu jako předvedla v domácím utkání se stejným soupeřem tentokrát k bodovému zisku nedotáhla. "V ten obrat jsme samozřejmě věřili, protože dva nula ještě není nic, co by se nedalo otočit. S tím jsme také šli do třetí třetiny a v úspěch jsme věřili do poslední chvíle," řekl Hlinka.

Hokejový Litvínov je opět na nohou a celé severočeské město dýchá se svým týmem. "Domácí hráli dobře a výborně napadali. No a když hned v první minutě jdete do třech a rázem prohráváte jedna nula, je to potom docela těžký," potvrdil nepřímo litvínovskou euforii Hlinka.

Sparta musí zapomenout na první část svého čtyřdílného seriálu na soupeřových kluzištích a pokusit se vylepšit svou pozici v dalším utkání, kdy zajíždí na pražské derby do Sazka Areny. "Člověk potřebuje takovou těsnou prohru co nejrychleji setřást dalším zápasem a ten je hned v neděli, takže bude poměrně rychle šance zlepšit si náladu. Je však jasný, že na Slavii to bude hodně těžký," dodal Hlinka

Reklama

Související témata: