Hlavní obsah

Obranu hokejistů Chomutova vyztužil David Štich

Chomutov

Obránce David Štich posílil defenzivu hokejistů Chomutova. Devětadvacetiletý hráč hájil v uplynulé sezoně barvy Kladna, se kterým neuspěl v extraligové baráži, práva na něj nyní Piráti získali od pražské Slavie.

Foto: Sport.cz

David Štich posílí Chomutov.

Článek

Bývalý mládežnický reprezentant se čtyřmi starty i za seniorský národní tým rozšíří v Chomutově dosavadní bilanci 277 utkání v nejvyšší soutěži. Odehrál je za Plzeň, Liberec, Slavii, Vítkovice a Mladou Boleslav a dal v nich 12 gólů a na dalších 25 přihrál. Má pověst řízného hráče a v extralize nasbíral také 766 trestných minut. V Kladně mu letos sezona skončila dva zápasy před koncem baráže kvůli trestu za faul kolenem.

"S Davidem získáváme důrazného obránce, který umí hru přitvrdit a být pro soupeře hodně nepříjemný," uvedl na chomutovském webu trenér a sportovní manažer Pirátů Vladimír Růžička.

Štich je bronzovým medailistou z mistrovství světa do 18 let z roku 2006. Má zkušenosti z nižších zámořských soutěží AHL a zejména QMJHL, kde za čtyři sezony odehrál 243 zápasů a nasbíral 100 bodů (26+74) i 371 trestných minut.

Reklama

Související témata: