Hlavní obsah

Pardubice rozstřílely mistrovskou Spartu

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v pátek pražskou Spartu 5:0 a úřadující mistr tak vyšel ve čtvrtém utkání za sebou bodově naprázdno. Dvě třetiny přitom byl duel vyrovnaný, ve třetím dějství ale domácí ve vyprodané ČEZ Areně překonali Dušana Salfického třikrát. Jeho protějšek Ján Lašák podruhé v sezoně udržel čisté konto.

Článek

O úrovni úvodních dvou třetin svědčí skutečnost, že se několikrát během hry ozýval pískot nespojených diváků. Zejména domácí působili nervózním dojmem a jejich hra bylo hodně neurovnaná. Pardubičtí trenéři provedli proti minulému utkání drobné úpravy ve složení útočných řad a zřejmě i to mělo vliv na hru domácích, kteří tápali zejména v souhře.

Pražané inkasovali už v šesté minutě po povedené akci Tvrdíkova útoku. To však byla na dlouhou dobu z pardubické strany všechno. Sparta vysunutou aktivní obranou dělala domácím hodně problémů a tak měl Lašák v úvodní třetině jednou tolik zásahů než Salfický.

Druhé dějství odstartovaly přesilovky. Nejprve Sparta hrála 30 vteřin v pěti proti třem, ale bez využití. Podobně však dopadla i výhoda domácích, která trvala ještě o minutu déle. V polovině utkání se dostali do šance Koukal s Kolářem, ale na Salfického nevyzráli. Pražané byli v této fázi utkání mnohem aktivnější, napadáním v útočném pásmu nutili domácí k chybám, ale nedokázali je využít.

Ke své smůle pomohli sami domácím k dvougólovému náskoku. Ve 37. minutě se Andrašovského přihrávka před branku odrazila od Sivka do branky. Začátek třetí třetiny přinesl domácím třetí branku. Při vyloučení Černoška rozebrali domácí sparťanskou defenzivu a Havíř do odkryté branky zvýšil náskok Moelleru. Ve 47. minutě byl blízko snížení Kratěna, jenž však Lašáka neprostřelil a z protiútoku udeřili domácí počtvrté. Blažek našel volného Mrázka, který si pohrál i se Salfickým a do prázdné branky pohodlně skóroval.

Pardubičtí byli rázem na koni, jejich hra se změnila k nepoznání a Sparta byla na kolenou. Pozvednout jí mohla pětiminutová přesilovka po vyloučení Andrašovského v 50. minutě, kdy pardubický hráč dostal navíc trest do konce utkání. Pražané ale proti koncentrované obraně domácích neuspěli a do gólové šance se nedostali. Domácí dohrávali v pohodě, navíc v 58. minutě při vlastním oslabení ujel Sýkora a pátou trefou do sparťanské branky korunoval pardubický zisk.

Moeller Pardubice - Sparta Praha 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Čaloun (Tvrdík), 37. Andrašovský, 43. Havíř (Kolář), 47. F. Mrázek (Blažek), 58. P. Sýkora (Rolinek). Rozhodčí: Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:9, navíc Andrašovský (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9300.
Pardubice: Lašák - M. Čech, M. Šeda, Snopek, Havíř, Koma, Čáslava, Linhart - F. Mrázek, Blažek, Ondřej - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Čaloun, Tvrdík, Pivko - Kolář, Koukal, Andrašovský. Trenéři: Říha a Rohlík.
Sparta: Salfický - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Benýšek, Protivný - Hromas, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Štrba, O. Kratěna - Netík, Sivek, Langhammer. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice