Hlavní obsah

Budějovice se vrátily do čela

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v pátek Vsetín 4:3 a vrátili se tak do čela tabulky. Jejich dnešní soupeř je i nadále poslední. Valachům, kteří v letošní sezoně získali na kluzištích soupeřů pouze tři body, nepomohla k úspěchu ani vyhraná poslední třetina.

Článek

V brance Jihočechů se objevil Chábera a při svém druhém startu od začátku v sezoně, se opět radoval z vítězství. Hned na začátku duelu mu ale zatrnulo, před jeho svatyní totiž zůstal nehybně ležet obránce Gřegořek, prognóza vážného zranění se naštěstí nepotvrdila a postižený se po ošetření vrátil do hry.

Do první větší šance duelu se dostal při Kutlákově vyloučení hostující, Chábera byl ale na místě. Ve chvíli, kdy oba týmy hrály ve čtyřech, si řekl o puk Šimánek, proháčkoval od vlastní modré až k brance Vsetína, na finského gólmana však nevyzrál. Obrovskou šanci měl znovu Dubec, ale v momentě, kdy před budějovickým brankovištěm přebíral nahrávku od Berzinše, zasáhl jej Macháček holí do obličeje. Následnou přesilovku, která se protáhla do druhé třetiny, hosté nevyužili.

Po nájezdu Veselého, který byl zezadu faulován vsetínským obráncem, nařídil rozhodčí trestné střílení. Exekutor Hübl si počínal neomylně, poslal kotouč po ledě mezi brankářovy betony a Budějovice vedly. Valaši otevřeli hru, ale Sakrajda ani Dubec své příležitosti nevyužili. Naopak rtuťovitý Hudec zvýšil náskok domácích, když se protáhl mezi třemi hráči Vsetína a jeho střela ze dvou metrů byla nechytatelná.

Domácí Chábera kapituloval poté, co potřetí v zápase usedl za katr jeho spoluhráč Macháček a vsetínský Sakrajda v přesilovce úspěšně tečoval Hrabalovo nahození od modré čáry. České Budějovice však uklidnil Brabenec, který využil následnou přesilovku pěti proti třem. Stejnou výhodu měli domácí na začátku třetího dějství, ale nevycházela jim kombinace.

Teprve po návratu Galvinše na led projel středem kluziště obránce Gřegořek a mazácky zavěsil. Následná akce Veselého s Vakem už změnu skóre nepřinesla. Obrovitý Posmyk poté hokejkou v obličeji zranil Kucharčíka, novou posilu Vsetína, a vyfasoval dvě plus dvě minuty. Hosté obléhali budějovickou svatyni a ve chvíli, kdy rozhodčí signalizoval další trest domácích, se po přihrávce Stantiena od zadního mantinelu podruhé v utkání střelecky prosadil Sakrajda.

O dramatický závěr se postaral čtyři minuty před sirénou hostující Berzinš, jenž objel zezadu budějovickou svatyni a bekhendem překonal Turkova náhradníka. Šance hostí na vyrovnání zvýšilo Tomanovo vyloučení minutu před koncem, hosté zkusili power play šest proti čtyřem, ale Jihočeši je do šance nepustili, přestože poslední tři vteřiny pykal ještě Gřegořek.

Mountfield České Budějovice - Vsetínská hokejová 4:3 (0:0, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 24. V. Hübl z trest. střílení, 26. M. Hudec (V. Hübl), 40. Brabenec (M. Hudec), 42. Gřegořek - 30. Sakrajda (Hrabal), 49. Sakrajda (Stantien), 56. Berzinš (Dubec). Rozhodčí: Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 12:8, navíc Toman, Gřegořek (oba Č. Budějovice) oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5022.
České Budějovice: Chábera - Macháček, Gřegořek, Toman, Kutlák, Posmyk, Vydarený, Vágner - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kotrla, Vak, Veselý - Sailer, V. Nedorost, Šimánek - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.
Vsetín: Vehviläinen - Hrabal, Brincko, Horák, Galvinš, Štach, Bolf - Sakrajda, Stantien, Demel - Rob, Berzinš, Dubec - D. Květoň, Kucharčík (48. Škoda), Kraus. Trenéři: Vlach a Kopřiva.

Reklama

Související témata: