Hlavní obsah

Posila Slavie Svoboda je rád, že našel klid

Igor BruzlPrávo

V novém působišti se uvedl skvěle. Adam Svoboda pomohl pražské Slavii k výhře na nájezdy v Třinci, když dostal jediný gól, už v 10. minutě chytil Polanskému trestné střílení a zastavil i všechny tři domácí akce při samostatných nájezdech. "Všechno mám vyřešené a jsem moc rád, že konečně přišel klid," usmála se brankářská posila Slavie.

Článek

V Pardubicích zažíval dost napjatou situaci. Východočeši ho využili při zranění Lašáka, ale slovenský gólman po uzdravení zase dostal přednost. "Sice se můj přestup dohadoval hodně narychlo, ale nabídka Slavie se neodmítá, je to špičkový mančaft," nechal se slyšet Svoboda, který nahradil v klubu zkušeného Petra Fraňka.

Neobával se, že by třeba časem dopadl jako jeho předchůdce, který si nyní musí hledat angažmá. "Tohle není moje věc. Já se chci soustředit na své výkony a uvidíme, co bude. Abych dopředu znal budoucnost, to bych se asi doma musel podívat do věštecké koule," smál se Svoboda.

K dobré náladě měl důvod. Patřil totiž k nejlepším mužům na ledě. "Já si myslím, že to byl hodně kvalitní zápas se šancemi na obou stranách. My jsme byli šťastnější až při nájezdech, ale moc se mi líbil i domácí mladík Daneček. V osmnnácti předvést takový výkon, to klobouk dolů,"ocenil i třinecký talent.

V Německu vychytával dřeváky

Nakonec měla přesto navrch Slavia zásluhou nájezdů. Svoboda si při nich počínal hodně jistě. "Není to pro mě novinka, když jsem předloni chytal v Německu, jezdili tam také nájezdy. Rozdíl ale je, hrají tam totiž dřeváci," vtipkoval Svoboda.

Podle něj je nájezdová koncovka hrou psychiky. "Tak třeba teď v Třinci jsem byl nahoře já, věřil jsem si, byl jsem úplně v pohodě. Je ale pravda, že když má hráč rychlé a šikovné ruce, a to v extralize zdobí skoro všechny, klidně vás při nájezdech může vykoupat i sedmnáctiletý dorostenec," tvrdil Svoboda.

Určitě udělal radost i trenéru národního týmu Aloisi Hadamczikovi, který se na něj přijel osobně podívat. Už dříve se totiž nechal slyšet, že se Svobodou počítá a při dobrých výkonech mu dá v reprezentaci znovu šanci. "Nemohu říci, že by mě to netěšilo, ale na nároďák vůbec nemyslím, teď se soustředím na výkony ve Slavii. Musím dělat obvyklé brankářské věci a maximálně se koncentrovat na hru. Jen tak budu klubu užitečný," dodal.

Reklama

Související témata: