Hlavní obsah

Hradec má dohodu s Mountfieldem o hokeji na dalších šest let

Město Hradec Králové se dohodlo se společností Mountfield na pokračování partnerství s extraligovým hokejovým klubem Mountfield HK na dalších šest let. Akcionářskou dohodu v úterý projednala rada města a příští úterý ji mají schvalovat zastupitelé. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Milan Jaroš (ČSSD). Stávající akcionářská dohoda byla uzavřena v srpnu 2013 a měla vypršet v srpnu 2019. Město i Mountfield mají v klubu po 50 procentech akcií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustračn í snímek.

Článek

Podle primátora Zdeňka Finka (HDK) se hokej stal v Hradci Králové fenoménem, přítomnost kvalitních hráčů a kvalitní výsledky velmi pozvedly zájem o hokej mezi mládeží. "Když se produkuje kvalitní sport, lidé na něj chodí a mají ho rádi. Je to případ i ženského basketbalu," uvedl.

Z nové akcionářské dohody plynou pro město obdobné závazky jako v posledních letech. Jaroš dohodu označil za vyváženou. Na činnost klubu by každý ze smluvních partnerů měl ročně dát příspěvek 22,5 milionu korun. Město bude dále dávat navíc 4,2 milionu korun na mládež a hradit ztrátu z provozu stadionu do výše 7,9 milionu. Celkem závazek města činí až 34,6 milionu korun ročně. Mountfield bude ještě dávat 420.000 korun na provoz stadionu, který patří městu.

Nezmění se ani poměry v představenstvu a dozorčí radě Mountfieldu HK. V sedmičlenném představenstvu budou mít Hradec Králové a Mountfield po třech zástupcích. Jedno místo, které nyní náleží městu, bude vyhrazeno pro zástupce sponzora. I dosud je toto místo obsazeno sponzorem klubu. Mountfield bude mít místo předsedy představenstva. V šestičlenné dozorčí radě budou mít Hradec Králové a Mountfield po třech zástupcích, Hradec bude mít jako dosud předsedu dozorčí rady.

Nová akcionářská dohoda nabude účinnosti podpisem obou smluvních stran. Pokud bude podepsána v nadcházejících týdnech, skončí nynější dohoda o rok dříve a nová smlouva bude platit do léta 2024. S návrhem na prodloužení akcionářské dohody o dalších šest let přišla firma Mountfield loni v březnu. Schválená dohoda je výsledkem následných jednání.

Za uplynulých pět sezon dosáhl klub Mountfield HK největšího úspěchu v sezoně 2016/17, kdy v extralize obsadil třetí místo. V uplynulém ročníku mužstvo nenaplnilo finálové ambice, vypadlo v semifinále play off s Třincem a obsadilo čtvrté místo.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice