Hlavní obsah

Slovan - CSKA 0:9To byl debakl! Slovan dostal nařezáno, hrozivý rekord ale nepadl

Vídeň

Na tohle hokejisté Slovanu Bratislava jen tak nezapomenou. V netradičním domácím prostředí ve Vídni prohráli v utkání KHL s CSKA Moskva rozdílem třídy 0:9. Nejvyšší porážce v sezóně nezabránil ani český gólman Jakub Štěpánek, který už v sedmé minutě po třetím inkasovaném gólu nahradil Marka Čiliaka.

Foto: www.hcslovan.sk

Hokejisté Slovanu Bratislava utrpěli v KHL debakl.

Článek

V armádním celku se prosadilo osm různých střelců, dvakrát skóroval jen kanadský útočník Linden Vey, který už po 26 sekundách hry demolici Slovanu načal. Proti Štěpánkovi se moskevští hráči prosadili dvakrát i v oslabení.

CSKA zvítězil nad Slovanem podeváté za sebou a vede Západní konferenci. Jediný slovenský účastník KHL je po třetí porážce v řadě devátý. Nad CSKA dokázal zvítězit naposledy v listopadu 2015, ve stejném roce v únoru s ním ale utrpěl ještě horší porážku 0:12.

Utkání se hrálo v rakouské metropoli v rámci KHL World Games a slovenský tým tam nastoupí ještě v neděli proti Petrohradu.

"Měli jsme nějaký plán, že musíme dobře bránit a hrát na 110 procent. Ten plán se zhroutil během tří minut a soupeř přidával v exhibičním výkonu další góly," krčil bezmocně rameny trenér Slovanu Vladimír Országh na tiskové konferenci.

Ten zdůraznil, že je mu líto fanoušků, kteří vážili cestu do Vídně, stejně jako brankářů jeho týmu. "Těm jsme zrovna nepomáhali," poznamenal v narážce na devět inkasovaných branek. "Rozdíl v tomhle zápase byl mezi soupeři dvě, možná i tři třídy," dodal.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Kazaň 2:4 (za domácí Jordán 0+1)
Kunlun Red Star - Nižnij Novgorod 1:2 po sam. nájezdech (za domácí Vitásek 0+1)
Barys Astana - Viťaz Čechov 3:1
Jokerit Helsinky - Spartak Moskva 4:3 v prodl.
Dinamo Riga - Petrohrad 1:2
Slovan Bratislava - CSKA Moskva 0:9

Reklama