Hlavní obsah

Kunlun - Novosibirsk 5:6Hokejisté Kunlunu zachránili drtivým finišem v KHL bod

Aktualizováno

Hokejisté Kunlunu zachránili nevídaným finišem bod v utkání Kontinentální ligy proti Novosibirsku. Do závěrečné třetiny vstoupil čínský celek za stavu 1:5, ale i díky dvěma gólům v poslední půlminutě dokázal vyrovnat. Sibir nakonec zvítězil 6:5 po samostatných nájezdech, obránce Kunlunu Ondřej Vitásek si připsal dvě asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Vitásek během tréninku

Článek

Novosibirsk držel čtyřbrankové vedení ještě v 49. minutě, domácí tým pak snížil na 3:5, ale čtvrtý gól dal až při power play v čase 59:45. Jeho autor Olli Palola se ale dokázal před brankou prosadit i o dvanáct vteřin později, čímž završil hattrick a vyrovnal.

Jediný nájezd proměnil Danil Romancev a přece jen zajistil Novosibirsku pátou výhru v řadě.

Rozstřel rozhodl také o výhře Jaroslavle v Nižněkamsku (4:3) a gólem a asistencí se na ní podílel Jakub Nakládal. Český obránce byl strůjcem obratu z brzkého stavu 0:2, protože těsně po polovině úvodní třetiny byl nejprve u kontaktní branky kolegy z obranné dvojice Maxima Afanasjeva a za necelé dvě minuty osmým gólem v sezoně vyrovnal.

V poslední části šli hosté do vedení, ale 67 sekund před koncem překonal Alexandra Saláka finský útočník Juuso Puustinen. Nájezdy rozhodl švédský bek Staffan Kronwall.

Bod za přihrávku si připsal už po 18 sekundách zápasu s Nižním Novogorodem nejproduktivnější Čech v soutěži Jiří Sekáč a mistrovská Kazaň doma zvítězila 5:1.

Kontinentální hokejová liga:
Kunlun Red Star - Novosibirsk 5:6 po sam. nájezdech (za domácí Vitásek 0+2)
Kazaň - Nižnij Novgorod 5:1 (za domácí Sekáč 0+1)
Nižněkamsk - Jaroslavl 3:4 po sam. nájezdech (za hosty Nakládal 1+1)
Dinamo Minsk - Jokerit Helsinky 1:4
Dynamo Moskva - Slovan Bratislava 3:0
Viťaz Podolsk - Petrohrad 0:6
Dinamo Riga - CSKA Moskva 0:5.

Reklama