Hlavní obsah

Útočník Řepík zamířil ze Slovanu Bratislava do Podolsku

Podolsk
Aktualizováno

Hokejový útočník Michal Řepík znovu mění dres, stěhuje se ze Slovanu Bratislava do Podolsku. Uvedly to oficiální stránky Viťazu. Devětadvacetiletý bývalý hráč Lva Praha a Čeljabinsku si tak vyzkouší angažmá ve čtvrtém klubu v Kontinentální lize. V barvách Podolsku bude mít český reprezentant šanci na účast v play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Řepík během srazu hokejové reprezentace.

Článek

Řepík podobným způsobem opustil Slovan i v minulé sezoně, kterou od konce ledna dohrál v pražské Spartě. Následně se do Slovanu vrátil a v této sezoně je s 21 body za deset branek a 11 asistencí z 42 utkání druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za Američanem Jeffem Taffem.

Slovan je v Západní konferenci poslední s 23 body z 42 utkání a má na osmý Podolsk ztrátu 20 bodů. V KHL se za vítězství v základní hrací době udělují dva body.

Řepík si v KHL připsal ve 219 duelech včetně play off 79 bodů za 39 gólů a 40 přihrávek. Účastník posledních tří mistrovství světa i únorových olympijských her v Pchjongčchangu má na kontě také 72 utkání a 20 bodů za devět tref a 11 asistencí v NHL v dresu Floridy, která si jej v roce 2007 vybrala v druhém kole draftu na 40. místě.

Do Evropy se Řepík vrátil v roce 2012, kdy na dva roky zamířil do kádru tehdejšího českého účastníka KHL Lva Praha. Po konci klubu v soutěži se přesunul do Finska do Pelicans Lahti, následně přestoupil do Švýcarska do Zugu. V sezoně 2015/16 pomohl k historickému titulu Liberci, odkud odešel do Čeljabinsku. Za ten sehrál kvůli zranění jen dva zápasy a zamířil do Sparty. Tam se v minulém ročníku na čas vrátil se Slovanu.

V české reprezentaci má na kontě 60 utkání a 20 branek. V tomto ročníku za ni sehrál tři utkání na listopadovém turnaji Karjala a připsal si dva body za gól a asistenci. V Podolsku se potká i s jedním krajanem, obráncem Vojtěchem Mozíkem.

Reklama

Související témata: