Hlavní obsah

Kurv* zkur****, pi*i vyje****! Slovák jen těžko skousával kritický moment v KHL

Moskva/Praha

Cloumaly s ním emoce, a to pořádně! Slovenský hokejový brankář moskevského Spartaku Július Hudáček jen těžko vstřebával moment ze čtvrtého zápasu osmifinále play off Kontinentální ligy proti Petrohradu, který v páté minutě prodloužení předcházel vítězné brance SKA.

Rozzuřený gólman Spartaku Moskva Július Hudáček

 
Článek

Zdáli se být zlomení, vždyť ještě pět minut před koncem třetí třetiny prohrávali hokejisté Spartaku 0:2 a zdálo se, že Petrohrad v poklidu dokráčí i k druhé výhře na ledě moskevského celku a srovná stav série na 2:2 na zápasy.

Jenže pak dal domácím vstřeleným gólem naději Kulik, na kterého za dalších jednadvacet vteřin navázal Lisin a zápas musel jít do prodloužení.

V jeho páté minutě vypálil švédský zadák Petrohradu David Rundblad, na jehož dělovku nestačil Hudáček zareagovat. Hostující hráči se na ledě začali radovat z vítězství, Hudáček ale okamžitě vystartoval za jedním z hlavních rozhodčích a byl pořádně rozzuřený.

Třicetiletý rodák ze Spišské Nové Vsi měl totiž za to, že pár vteřin předtím finský zadák Petrohradu Jarno Koskiranta nedovoleně vysekl hokejku z rukou obránce Spartaku Jaroslava Dyblenka a sudí měli hru přerušit a uložit hostům menší trest.

Hlavní rozhodčí Akuzovskij s Ravodinem nakonec šli celou situaci přezkoumat k videu, po dlouhých minutách ale potvrdili své první rozhodnutí a gól uznali.

S Hudáčkem dál lomcovaly emoce a po odchodu z ledu do útrob stadionu vše vygradovalo. V době, kdy se asistent petrohradského trenéra Anvar Gatiatulin chystal na televizní rozhovor, slovenský brankář začal chrlit vulgarity. „Kurv* zkur****, pi*i vyje****,“ hulákal Hudáček ve svém rodném jazyce a nebylo těžké uhádnout, ke komu jeho slova míří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Július Hudáček na snímku z roku 2014, kdy oblékal dres Pardubic.

Dá se očekávat, že jeho chováním se nyní bude zajímat disciplinární komise soutěže a bývalého gólmana Pardubic potrestá.

Reklama

Související témata: