Hlavní obsah

Sbohem po sedmi letech? Slovan se v případě konce v KHL vrátí do extraligy

Bratislava/Praha

Zůstane v Kontinentální hokejové lize i v příští sezoně, nebo ji po sedmi letech opustí a vrátí se do domácí extraligy? O budoucnosti bratislavského Slovanu má být jasno do konce března. Slovenský celek by v nadnárodní soutěži rád pokračoval, záležet ale bude na tom, jestli se sežene silného sponzora.

Foto: www.hcslovan.sk

Zůstane Slovan Bratislava v KHL?

Článek

Na sezonu 2018/19 by ve Slovanu nejraději co nejrychleji zapomněli. Opakované finanční problémy a do toho i katastrofální výsledky, kdy bratislavský celek uhrál ze 62 zápasů v KHL pouhých 33 bodů. Žádný jiný tým na tom nebyl hůř.

„Nejsme spokojení po sportovní, finanční ani manažerské stránce. Nepodařilo se nám dotáhnout příchod investora, ale jednáme a pracujeme na tom," prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci Juraj Široký mladší, člen klubového představenstva.

Foto: HC Slovan Bratislava

Marek Čiliak nastupoval v této sezoně za Slovan, na konci ledna se ale vrátil do Komety.

Slovan musí do konce tohoto měsíce oficiálně oznámit, jestli setrvá v Kontinentální lize. Vše bude odvislé od toho, jestli dojde k dohodě s novým investorem. „Máme přísliby, že k ní dojde. Pokud se tak ale nestane, v KHL pokračovat nebudeme. Uděláme ale všechno pro to, abychom v KHL zůstali a dosáhli lepšího výsledku než v této sezoně," slibuje Široký.

Vedení soutěže se před příštím ročníkem chystá vyřadit z ligy jeden tým, zástupci Slovanu ale ubezpečují, že o ně by jít nemělo. „Podle informací z KHL nejsme mezi ohroženými kluby, ale vedení soutěže čeká na jména našeho nového partnera a generálního manažera. V průběhu března poletíme do Moskvy a všechny věci vyřešíme. Očekávám pozitivní konec," tvrdí Široký a přiznal, že hráčům klub dluží tři výplaty za poslední sezonu.

Pokud by rokování s novým sponzorem nakonec neklapla, reálnou alternativou je návrat do slovenské nejvyšší soutěže. Budoucnost týmu v EBEL či jiných zahraničních ligách Široký nevidí.

Otázkou ale je, jestli by Slovan po návratu do slovenské extraligy hrál své zápasy i nadále na stadionu Ondreje Nepely. Roční pronájem haly totiž stojí 800 tisíc eur ročně a městské organizaci, jíž stadion patří, bratislavský celek ke konci února dlužil skoro milion eur.

Reklama

Související témata: