Hlavní obsah

Astana - Omsk 3:5Stav série 1:4Kovář i Hrachovina dostali čtyři góly, KHL vyvrcholí bez Čechů

Aktualizováno

Kontinentální liga vyvrcholí bez českých hokejistů. Ve hře o Gagarinův pohár po dnešním vyřazení Jekatěrinburgu a Barysu Astana už není žádný z nich. V konferenčních finále se utkají Omsk s Ufou a CSKA Moskva s Petrohradem, na jejichž soupiskách Češi chybějí. Český hráč nezíská trofej od roku 2011 teprve podruhé, předtím se to stalo předloni.

Foto: Profimedia.cz

Dominik Hrachovina v brance Astany

Článek

Vyřazení nejlepšího týmu Východní konference po základní části Jekatěrinburgu neodvrátil ani brankář Jakub Kovář. Ufa vyhrála pátý čtvrtfinálový duel play off na ledě Avtomobilistu 4:1 a stejným výsledkem ovládla i sérii.

Kovář dostal dva góly v první pětiminutovce a po jednom v dalších dvou třetinách, domácí se prosadili až za stavu 0:4. Nejproduktivnější tým Východní konference pohořel proti šestému nasazenému soupeři střelecky, jen ve dvou utkáních v sérii dali hráči Jekatěrinburgu finskému gólmanovi Juhovi Metsolovi alespoň dva góly.

V brance druhé nasazené Astany inkasoval v pátém čtvrtfinále s Omskem Dominik Hrachovina čtyři góly během 13 minut v druhé třetině. Poté ho vystřídal Henrik Karlsson, který dostal ještě jednu branku, Barys prohrál na ledě Avangardu 3:5 a také pro něj sezona skončila.

Pro Astanu přitom začalo páté utkání slibně. Po dvou brankách Matta Frattina vedla v úvodu druhé třetiny 2:0, ale pak mezi 24. a 37. minutou hosté čtyřmi góly skóre otočili a poslali Hrachovinu na střídačku. Omsk nakonec vyhrál třetí domácí zápas po sobě a do semifinále postoupil poprvé od roku 2012, kdy neuspěl až ve finálové sérii Gagarinova poháru.

Ve finále Východní konference se tak utkají až čtvrtý a šestý tým po základní části. Naopak v Západní konferenci na sebe narazí favorizované celky CSKA a Petrohradu, které v základní části jako jediné v celé soutěži získaly přes sto bodů.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 5. zápasy:
Barys Astana - Omsk 3:5, konečný stav série 1:4
Jekatěrinburg - Ufa 1:4, konečný stav série 1:4
Semifinálové dvojice
Omsk - Ufa
CSKA Moskva - Petrohrad

Reklama

Související témata: