Hlavní obsah

Vladivostok - Čeljabinsk 1:3Sedlák pátým gólem pomohl Čeljabinsku k výhře a vévodí střelcům

Moskva/Praha
Aktualizováno

Lukáš Sedlák z Čeljabinsku pokračuje ve svém střeleckém představení v Kontinentální hokejové lize a díky pátému gólu v šestém utkání se osamostatnil v čele tabulky kanonýrů soutěže. Bývalý útočník Columbusu dnes přispěl brankou k výhře Traktoru 3:1 ve Vladivostoku.

Článek

Šestadvacetiletý Sedlák, jenž přišel do KHL ze zámoří v létě, ve 26. minutě vyrovnal na 1:1. Českobudějovický odchovanec tečoval střelu od modré Jesseho Virtanena, jemuž po vyhraném buly přihrál jiný český útočník Tomáš Hyka. Čeljabinsk dokonal obrat díky brance Jaroslava Kosova v poslední minutě druhé třetiny a výhru pojistil do prázdné branky šest sekund před koncem.

Stále se nedaří Chabarovsku s pěticí Čechů v zahajovací sestavě. Amur podlehl 1:3 Barysu Nur-Sultan, prohrál i pátý zápas v sezoně a s jedním bodem je nejhorší v soutěži.

Chabarovsk sice doma po gólu Igora Ruděnkova z 22. minuty vedl, o šest minut později ale překonal brankáře Marka Langhamera Roman Starčenko v přesilovce při vyloučení Tomáše Zohorny. Vítězný gól padl v 56. minutě, kdy byl na trestné lavici dokonce na čtyři minuty mladší z bratrů Hynek Zohorna. Barys skóre pečetil při power play Amuru, poté co byl Nikita Michajlis faulován při nájezdu na prázdnou branku a rozhodčí odpískali technický gól.

Chabarovsk, jehož první obrannou dvojici tvoří Michal Jordán s Ondřejem Vitáskem, poprvé v sezoně prohrál více než jednogólovým rozdílem.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - Barys Nur-Sultan 1:3
Vladivostok - Čeljabinsk 1:3 (za hosty Sedlák 1+0, Hyka 0+1),
Čerepovec - Jokerit Helsinky 1:4
Nižněkamsk - Magnitogorsk 3:0
Nižnij Novgorod - CSKA Moskva 2:1 v prodl.

Reklama